изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:43 EEST
Мария Капон: Не може хлябът в Добрич да е по-скъп от този в София    
Новини

Според председателя на Единна народна партия Мария Капон на пазара на хлебни изделия има рецидив. Капон подчерта, че е много важно гражданите да разберат защо след като има рязко намаление на цената на зърното и на горивата цената на хляба не пада.



Мария Капон посочи, че цената на хляба в Добрич е 0,95 – 1 лв, а в Пловдив и София е около 0,70 лв. По думите й производителите на хляб трябва да отговорят на гражданите дали има договорки в определени райони.

Председателят на УС на Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България Борис Инчев заяви в ефира на бТВ, че има няколко противодействащи фактора за това цената на хляба да падне.

“Тези фактори са увеличението на цените на енергията, на енергийните носители и увеличаващата се цена на работната сила. В някои градове драстично”, посочи Инчев. Той призна, че на определени регионални пазари цените са по-високи, на други са по-ниски. Според него няма основание цената на хляба да се вдига.

Той бе категоричен, че спекула няма, като по думите му тя си е отишла “заедно с държавата дето си отиде преди 20 години”.

Мария Капон бе посочи, че спекула има и именно поради тази причина действа държавния орган - Комисия за защита на конкуренцията (КЗК).

“Ако в даден район производителите имат една и съща цена трябва да се провери, дали има регионален картел”, заяви Капон. Тя бе категорична, че подобни проверки трябва да се правят и на национално ниво.

“Има компетентни органи във всяка една страна и такъв орган в България е КЗК. И аз лично смятам, че за българските граждани е важно да разберем има ли картел или не”, категорична бе Капон.

Борис Инчев отказа да коментира случая, при който КЗК наложи санкции на 3 фирми в бранша, но сподели, че вероятно това е така, защото са коментирали цени. Мария Капон го репликира, че именно тези коментари означават, че има картел. bpost.bg

 


Сходни връзки

Мария Капон: Не може хлябът в Добрич да е по-скъп от този в София | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Мария Капон: Не може хлябът в Добрич да е по-скъп от този в София
Автор: Anonymous да 2008-11-14 @ 07:00 EET
taq  tupa debela krava otkoga se e zamislila za dobrich
Мария Капон: Не може хлябът в Добрич да е по-скъп от този в София
Автор: Admin да 2008-11-14 @ 10:44 EET

Остави Капон, кажи защо хлябът в добрич е по-скъп от хляба в София и други места, където са далеч от житницата на България?

Мария Капон: Не може хлябът в Добрич да е по-скъп от този в София
Автор: Anonymous да 2008-11-14 @ 10:53 EET
Не може,ама може...Дано Капон  засрами безсрамните хлебопласьори.
Че иначе ние,добруджанци,сме си овчици кротки и съгласни.

Мария Капон: Не може хлябът в Добрич да е по-скъп от този в София
Автор: Anonymous да 2008-11-15 @ 17:30 EET
Питайте бат Енчо защо е така?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди