изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:22 EEST
КУЧИ СТУД НА ОБЩИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА    
Спорт

При само 5 градуса и мрак в газифицирания спортен комплекс  “Добротица” ученици скачаха и бягаха с ръкавици и шапки



При нечовешки условия за провеждане на състезания вчера в спортен комплекс “Добротица” се състоя общинското ученическо първенство по лека атлетика. Залата беше мрачна, а термометърът отчиташе 5 градуса, видя екипът на вестник “Нова добруджанска трибуна”. Това беше причината десетки деца да се състезават с дебелите си дрехи. Някои от тях не се разделиха с ръкавиците и шапките си.

“Вече се радваме, че сме едни от малкото градове в България, които имат зала. Кучият студ не ни прави впечатление, но това е причината за отлива на деца, желаещи да се занимават със спорт. Доволни сме, че все пак отпускат някой лев за провеждането на подобен род състезания, за да може да ангажираме децата. Не всеки ден обаче се провеждат общински първенства. Поне днес можеше за два часа да пуснат газовото отопление. За какво го сложиха, след като трябва да го гледаме само за красота” - оплакаха се вчера треньорите, които не пожелаха да бъдат цитирани, тъй като това можело да рефлектира върху клуба им.

Тъжната картина, която не е от вчера, бе причината само 5 учебни заведения да изпратят свои представители да участват в градското състезание - три при най-малките до 7 клас и две при десетокласниците.

При момичетата и момчетата от 5 до 7 клас класиранията вчера бяха едни и същи. Първенци станаха представителите на ОУ “Христо Ботев”, следвани от ОУ “Хан Аспарух” и ОУ “Стефан Караджа”. Тимът на Езикова гимназия “Гео Милев” триумфира при юношите от 8 до 10 клас. Втори останаха възпитаниците на ФСГ “Васил Левски”. При девойките двата отбора си размениха местата.

“Много е студено в залата. Леката атлетика е хубав спорт, имам желание да го упражнявам, но никога не бих стъпил в залата при такива условия. Днес съм тук, защото имам спортен дух и искам моето училище да победи” - каза ученик от ОУ “Хан Аспарух”. 

От организационна гледна точка съдиите си свършиха перфектно работата, но треньорите нямаха възможност да видят истинските спортни резултати на участниците, тъй като за големи постижения в подобни условия трудно може да се говори. По време на общинското ученическо първенство организаторите не се сетиха да дадат поне по едно флагче на децата, което да им напомня, че са призьори от градския шампионат. НДТ

 


Сходни връзки

КУЧИ СТУД НА ОБЩИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КУЧИ СТУД НА ОБЩИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА
Автор: Anonymous да 2008-11-15 @ 21:34 EET
bezsramni ob6tinari,kak ne gi e sram.te se toplqt s 100 klimatika,no gospod 6te gi nakaje da se toplqt v ada

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди