изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:20 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД на МВР - Добрич    
Ред и сигурност

През изминалото   денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани две престъпления. Възникнали са седем пътно - транспортни произшествия  с материални щети  през изминалото денонощие. Пътните инциденти са станали  в гр.Добрич.



  

За времето от 07.30 часа до 19.15 часа на 13 ноември 2008 година, в гр.Добрич и с.Челопечене, общ. Каварна, от служители на Първо РУ на МВР –гр.Добрич и РУ на МВР – гр.Каварна, са установени двама водачи, а именно: Д.И./41г/ от гр.Добрич и 53 – годишен жител на община Каварна, с инициали К.П., управлявали леки автомобили след употреба на алкохол над 1.2 промила.

Цифровите индикатори на техническите средства с които се изпробвани, са отчели  следните стойности: 2.08 промила /Д.И./ и 2.03 промила/К.П./. Преди установяването на употреба на алкохол, водачът Д.И е участвал в пътно – транспортно произшествие с материални щети. По надлежният ред на  Д.И. и К.П. са взети кръвни проби.

Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа в съответните РУ на МВР, тъй като деянието им е престъпление по чл.343”Б”, ал.1 от НК.

Във връзка с горните два случая, ОД на МВР – гр.Добрич за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторни – превозни средства след употреба на алкохол, води не само до административни и наказателни санкции, но често пъти завършва и с фатални последици, както за самите водачи употребили алкохол, така и за напълно невинни участници в движението.    

 

През изминалото  денонощие звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич са участвали в гасенето на  един пожар.

 

          На 13 ноември 2008 година, около 09.15 часа, в РС”ПБС” – гр. Балчик е получено съобщение за възникнал пожар в лек автомобил “Рено”, в района на с.Змеево, община Балчик. Пожарът е погасен от дежурен екип на РС”ПБС” – гр.Балчик. В резултат на пожара са нанесени значителни материални щети по автомобила.

            Пожарът е предизвикан от възникнало  късо  съединение в моторното превозно средство.

        

 

 

 

14 ноември 2008г.                                                          ОД на МВР - Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД на МВР - Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди