изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:08 EEST
Следващото правителство се очертава като коалиционно    
Политика

Ако изборите за парламент са днес, нито една партия не може да състави кабинет и следващото правителство се очертава като коалиционно. Това сочат данни от изследване на агенция "Барометър.инфо" за изборните нагласи през ноември, представени днес на пресконференция в БТА. Според проучването отново пет са формациите, които сигурно ще участват в следващия парламент.



Първа политическа сила е ГЕРБ с 18,61 процента подкрепа. От агенцията отбелязаха, че в четвърто поред изследване се констатира тенденция към намаляване на готовността за гласуване за партията, като спадът е най-вече в София и големите градове.

Следва БСП с 15,27 процента от гласовете, където се наблюдава устойчивост на избирателите в подкрепата им за социалистите.

На трето място е ДПС с 6,11 процента, след това "Атака" с 5,54 на сто и новосъздадената вече коалиция Движение "Напред", която покачва своя дял до 5.04 процента.

Процентите при СДС и ДСБ са съответно 2,06 и 1,49.

Според тези данни в 41-то Народно събрание ГЕРБ ще заема 36,20 процента от местата, БСП - 29,71, ДПС - 11,88, "Атака" - 10,78, Коалиция "Напред" - 9,81.

В сравнение с месец октомври твърдо решилите да гласуват са с около 1,5 процента повече. Със сигурност са заявили, че ще гласуват 42,54 процента, по-скоро да - 15,41 на сто, по-скоро не - 7,10 процента.

Със сигурност няма да гласуват 32,95 процента от анкетираните. Според 40.98 на сто трябва да се въведе задължително гласуване на избори, а 11.93 процента са против.

actualno.com

Доверието към тях се срина

ДПС се сплотява с часове

Пет формации биха влезли в следващия парламент, ако изборите бяха днес

Без обединение СДС и ДСБ няма да влязат в следващия парламент

„Alpha research”: Продължава неудоволетвореността от работата на правителството

Едва 10% са фенове на кабинета

 


Сходни връзки

Следващото правителство се очертава като коалиционно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди