изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:21 EEST
Доган имал 5 мъжки секретарки    
ПолитикаПет „мъжки секретарки“ имал до момента лидерът на ДПС Ахмед Доган. Това обяви пред БГНЕС бившият му заместник Осман Октай.Първият началник на кабинета на Доган е бил Юстингел Садък. Неговата съпруга Сейхан е бивш народен представител от движението.

След него постът се заема от добилия известност миналата седмица Керим Караали, който обвини Доган и заместника му Касим Дал в корупция и връзки с организираната престъпност. Караали е извикан в централата лично от Доган за да внедри производството на аспержи в страната. Това се случило през 1998 г. Идеята бе у нас да започне масово производство на аспержи, които страната да изнася в целия свят, включително и Канада, обясни Октай. Тази инициатива се провалила с гръм и трясък. Същата съдба имала и друга екзотична приумица на ДПС ? вносът на биволи от Индия, които да заменят тютюна като поминък на избирателите на партията. Третата мъжка секретарка на лидера на Ахмед Доган бил Юджел Атилла, който в момента е зам.-министър на транспорта от квотата на ДПС. След напускането на поста, няколко година Атила е изолиран от движението по настояване на лидера и живее в родния си град Хасково. Неочаквано в началото на управлението на настоящото правителство той е извикан в София, за да стане заместник на транспортния министър Петър Мутафчиев. Четвъртият началник на кабинета на ДПС ? лидера е Мохамед Реджеб. Неговото име нашумя като член на Комисията по отваряне на досиетата по времето на правителството на Иван Костов, заяви Осман Октай. По-късно Реджеб изпада в немилост пред началника си. В момента в ДПС не знаели с какво точно се занимава бившият най-близък човек на Сокола. След него поста официално заема покойният Ахмед Емин. За разлика от предшествениците си, той поел поста в момент, когато ДПС е на власт и мощно развива обръча си от фирми. Това са все негови лични хора, мъжки секретарки, както той ги нарича. Може и да са били портиери пред неговата врата, за да се знае кой влиза и излиза. Това също е вярно, заяви бившият заместник на Ахмед Доган. /БГНЕС

Бизнес центърът на ДПС (Доган)
17 ноември 2008 / News.dir.bg
Бизнес центърът на ДПС се намира в ниското тяло в централата на движението на столичния бул. “Александър Стамболийски”.
Това съобщи специално за БГНЕС бившият зам.-председател и организационен секретар на движението Осман Октай. В по-малката сграда имало две помещения. Там е табу да влезе който и да е от ръководството на партията. Това са лични територии на Доган. В него идват хора от цялата страна, на чиито имена се регистрират фиктивните фирми на ДПС. До заседателната зала, Доган има ВИП – кабинет, който има връзка с централата чрез таен вход, обясни Осман Октай.
Не е имало Бизнес център в централата на ДПС. Това заяви пред bTV членът на Централния съвет на ДПС Людмил Георгиев, цитиран от БГНЕС. Той опроверга твърденията на Керим Караали от миналата седмица, в които той обвини ръководството на партията в корупция и връзки с организираната престъпност. Същото потвърди и депутатът от движението и настоящ председател на парламентарната Комисия по дискриминацията Кемал Еюп. Според него Керим Караали действително имал силни позиции в централата, само за 3-4 дни.
Противно на мненията на Еюп и Георгиев вестник "Труд" обаче цитира изказване на Йордан Йорданов, бивш шеф на въпросния Бизнес център на ДПС от 1995 до 1999 г.
"Доган няма собственост на фирми, той ги подпомага, развива бизнес проектите им", разяснява той. Йорданов разказва, че Бизнес-информационният център на ДПС е бил закрит през 1999 г. Задачата на центъра била да осигури препитание в регионите, където живеят симпатизантите на ДПС, и да направи връзката между нуждите на населението и бизнесмените, които тогава “прохождали“.
Цялата ни дейност бе в услуга на тези хора - да живнат, да могат да тръгнат сами в бизнеса, и когато те можеха сами да се справят, отпадна и необходимостта от поддържането на този информационен бизнес център, посочва Йорданов.
 


Сходни връзки

Доган имал 5 мъжки секретарки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди