изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:58 EEST
10.30 ч.: Поредна SMS анонимка залива телефоните с предсказания за пъклени планове    
Новини София. Късно тази сутрин по мобилните телефони на политици и журналисти, включително и в Агенция „Фокус” , се разпространява с удивителна настоятелност SMS съобщение за това, как е задействан план, чрез който БСП се готви да спечели парламентарните избори през лятото на 2009 г.


В „плана” се предвижда „дистанциране от олигарсите, обявяване на война на едрия бизнес, създаване на обществена нетърпимост срещу него, изфабрикуване на опит за покушение срещу премиера и истерия , след случилото се, довеждаща до арести и репресии за неудобните за БСП, както и до ново икономическо преразпределение.”
При обратно позвъняване на подателя на съобщението, телефонът прехвърля към телефона на бившия шеф на разузнаването генерал Бриго Аспарухов.
Пред „Фокус” генерал Аспарухов заяви:„Това е необяснимо за мен, не съм изпращал подобен есемес”,
Според него става въпрос за хакерска атака, организирана неясно откъде.
За случая са уведомени компетентните органи.

Агенция „Фокус” припомня:

SMS анонимките станаха неотменима част от българския политически живот през последните години.По условие те засягат секторите, свързани тясно с националната сигурност.
След 2005 г. със SMS бе предсказвано „сдружението” на генерали около Бойко Борисов, които искат да овладеят властта в държавата, SMS обвиняваше бившия шеф на НСС генерал Иван Чобанов в амбиции към властта и връзки с покойния банкер Емил Кюлев, друг SMS покани журналистите на спонтанна пресконференция на аерогара София при завръщането на Иван Чобанов от неуспешния опит за посланичестване в Хараре.
SMS анонимките по тригодишна българска традиция се появяват в сюблимни моменти за държавата, когато се очаква вземането на важни решения, предстоят партийни конгреси или се задават избори.
 


Сходни връзки

10.30 ч.: Поредна SMS анонимка залива телефоните с предсказания за пъклени планове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди