изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:36 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите две   денонощия  на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани четири  престъпления и произшествия. 

  
 1. На 15 ноември 2008 година, в РУ на МВР - гр.Шабла е получено съобщение за това, че на същата дата, неизвестно лице е влязло в жилище, намиращо се на територията на гр.Шабла и е извършило кражба на DVD;  хилти;  документи и парична сума от около 90 лева.
  В резултат на предприетите незабавни оперативно - издирвателни мероприятия и процесуално - следствени действия, организирани от служители на РУ на МВР - Шабла е установен и задържан 22 - годишен жител на гр.Шабла, с инициали Т.И..
 Задържаното лице е заподозряно в извършването на горепосоченото престъпно посегателство. Вещите предмет на кражбата са открити от служителите на полицията, иззети и ще бъдат върнати на собственика.
  Работа на полицията по изясняването на обстоятелствата около случая продължава. Заподозряното лице е задържано с Прокурорско постановление  за срок от 72 часа в РУ на МВР - Шабла.
 Образувано е досъдебно производство.
  
 2. След проведени оперативно - издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор"Криминална полиция" при Първо РУ на МВР - град Добрич е установен 31 - годишен жител на гр.Добрич, с инициали Р.И., обявен за местно издирване.
 Лицето се издирвало от служителите на полицията, във връзка с досъдебно производство. Предаден е на съответния разследващ полицай.

Тринадесет пътно - транспортни произшествия с един загинал и трима ранени граждани  са регистрирани през  двете денонощия на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали  в гр.Добрич /9/ и на територията общините Добричка /3/ и Шабла /1/.


На 15 ноември 2008 година, около 21.00 часа, в с. Батово, община Добричка, е възникнало пътно - транспортно произшествие, при което лек автомобил "Опел", управляван от И.Н./50г./ от с.Батово, общ.Добричка, удря две паркирани моторни превозни средства, съответно лек автомобил "Москвич" и товарен автомобил "ГАЗ". В резултат на пътното произшествие, водачът и возещата се в автомобила
49 - годишна жителка на с.Оброчище, община Балчик, са получили фрктури в областта на левите ръце. Пострадалата жена е настанена за лечение в отделението по Ортопедия при МБАЛ -гр.Добрич.Без опасност за живота. Водачът на автомобила е освободен за домашно лечение.
 При извършената проверка за алкохол е установено, че  И.Н. е управлявал моторното - превозно средство след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техничестото средство с което е изпробван е отчело 2.51 промила алкохол в издишвания въздух. По надлежният ред на лицето е взета  кръвна проба.
 Обстоятелствата около пътно - транспортното произшествие  се изясняват в условията на досъдебно производство. 

На 16 ноември 2008 година, около 04.00 часа, по пътя с.Загорци - с.Крушари, община Крушари, е възникнало пътно - транспортно произшествие, при което лек автомобил "ВАЗ", управляван от 31 - годишен неправоспособен водач от с.Абрит, община Крушари, с инициали Т.С., е напуснал платното за движение и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на пътно - транспортното произшествие, водачът на моторното превозно средство е получил фрактури в областта на черепа и левия крак. Настанен е за лечение в  МБАЛ - гр.Добрич.
Причините за пътно - транспортното произшествие  се изясняват условията на досъдебно производство.

3. За времето от 00.10 часа до 20.30 часа на 16 ноември 2008 година, в гр.Добрич и в гр.Шабла, от служители на Първо РУ на МВР -Добрич и РУ на МВР - Шабла, са установени четирима водачи, а именно: С.А./42г./ от гр.Добрич; Н.Н./27г./ от гр.Шабла; Е.Н./21г./ от гр.Добрич и Т.Б./38г./ от гр.Ловеч, управлявали леки автомобили след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства, с които са изпробвани, са отчели следните стойности в издишвания от водачите въздух - 2.23 промила/С.А./; 1.66 промила/Н.Н./;2.37 промила/Е.Н./ и 2.30 промила /Т.Б./.
Преди установяването на наличието на алкохол 21 - годишният водач е допуснал пътно - транспортно произшествие с материални щети. Тримата водачи, управлявали със стойности над 2.00 промила са задържани за срок от 24 часа в Първо РУ на МВР - Добрич. Деянието на четирите лица е престъпление по чл.343"Б", ал.1 от НК.
   Във връзка с горните четири   случая, ОД на МВР - гр.Добрич, за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторни - превозни средства след употреба на алкохол, води не само до административни и наказателни санкции, но често пъти завършва и с фатални последици, както за самите водачи употребили алкохол, така и за напълно невинни участници в движението.     
През изминалите  две денонощия звената на "Пожарна безопасност и спасяване" при ОД на МВР - гр. Добрич, са участвали в гасенето на пет  пожара и една аварийно - спасителна дейност. На 17 ноември 2008 година, около 03.00 часа, в "Пожарна безопасност и спасяване" - гр.Добрич е получено съобщение за възникнал  пожар в магазин за продажба на кафе, намиращ се в района Кооперативен пазар - гр.Добрич.
Пожарът е погасен от дежурен екип на Първа РС "ПБС" - гр.Добрич. В резултат на пожара са нанесени материални щети по оборудването на магазина. Унищожено е и  известно количество кафе. Спасена е сградата.
Пожарът е в резултат на възникнало късо електрическо съединение в инсталацията.В ранните часове на същата дата, в "Пожарна безопасност и спсяване" в гр.Добрич е получено съобщение за  пожар в лек автомобил марка "Мазда" в района на ул."Кирил и Методий" в гр.Добрич.
Възникналият пожар е потушен от дежурен екип на Първа РС"ПБС" - гр.Добрич. В резултат на пожара са нанесени материални щети в предната част на моторното - превозно средство.
Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване. 
                            

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди