изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:40 EEST
ВАНДАЛЩИНА НАД НОВИ ДЕТСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ В ЦДГ №10 “СЛЪНЧИЦЕ”    
Общество Вандали са рушили беседката, която е една от новите придобивки в двора на целодневна детска градина №10 “Слънчице” в гр. Добрич. Детското заведение се намира на улиците “Сан Стефано”, “Даскал Димитър Попов” и “Абрит”. След края на работния ден на детската градина в четвъртък, неизвестни лица са влезли и счупили една от носещите греди на беседката и облегалката. След това са ги подпалили. В петък сутринта екипът на ЦДГ №10 е намерил опожарената греда захвърлена до обезобразената беседка.

 Прегледани са записите от видеокамерите, монтирани на фасадата на детската градина, с които се заснема дворът. За случая е информирана областната дирекция на МВР. От родителското настоятелство Сдружение за развитие на деца “Слънчице” е подадена молба до директора на ОД на МВР комисар Ивелин Петров за засилено полицейско присъствие в района на ЦДГ №10 “Слънчице”.

През 2008 г. в двора на ЦДГ №10 “Слънчице” бяха отстранени амортизираните пързалки, за част от които имаше предписание на РИОКОЗ. Бяха извършени благоустройствени дейности и монтирани нови съоръжения на обща стойност 14 000 лева. От тях 4 000 лева са по Програмата за капиталови разходи на община Добрич. Другите 10 000 лева бяха осигурени по проект на Сдружение “Слънчице” по програмата на община град Добрич за финансиране на благоустройствени обекти с участие на местната общност.  Участието на родителите на децата от детската градина възлиза на 2 500 лева. По проекта бяха закупени и монтирани нови съоръжения за игра - пързалки с къщички, които отговарят на европейските изисквания за безопасност. По проекта бе монтирана беседката, която да осигурява възможност за изнесено обучение на децата.

Колективът на ЦДГ №10 и сдружение “Слънчице” апелират към живеещите в района на детската градина, както и към всички добричлии, за съдействие да се съхрани направеното в ЦДГ №10 “Слънчице”, защото то е на децата.  НДТ

 

 


Сходни връзки

ВАНДАЛЩИНА НАД НОВИ ДЕТСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ В ЦДГ №10 “СЛЪНЧИЦЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди