изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:31 EEST
13 КАТАСТРОФИ СТАНАХА ПРЕЗ УИКЕНДА    
Ред и сигурност13 пътно-транспортни произшествия станаха на територията на Добричка област през двата почивни дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Както НДТ писа, 53-годишен мъж от Девня загина, след като управлявания от него лек автомобил "Фолксваген Голф" се блъсна в дърво по пътя между добричките села Житница и Черна. За него от "Пътна полиция" казаха, че е употребил алкохол. През уикенда други трима са ранени при катастрофи.

 При две от тежките произшествия автомобилите са управлявани от пияни шофьори. Освен това органите на реда са установили и други четирима водачи, седнали зад волана след като са се почерпили.  

Шофьор с 2,51 промила, измерени с техническо средство, ударил с колата си две моторни превозни средства. Инцидентът станал около 21 часа в добричкото село Батово. Лек автомобил "Опел", управляван от 50-годишния И. Н. от същото село, помлял паркираните на улица в селото "Москвич" и товарна кола "ГАЗ". Както вестникът ни писа, водачът е с фрактура на лява ръка. Същата травма получила и спътничката му - жена на 49 години. Тя е настанена в Отделението по ортопедия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Шофьорът е освободен за домашно лечение. Взета му е кръвна проба. Другата катастрофа с ранен е станала около 4 часа след полунощ на 16 ноември по пътя между селата Загорци и Крушари. Лек автомобил "ВАЗ", управляван от 31-годишния Т. С. от село Абрит, напуснал платното за движение и се ударил в крайпътно дърво. Водачът получил фрактури в областта на черепа и левия крак. Настанен е за лечение в болницата в Добрич.

Четиримата пияни шофьори са спипани от полицаите за времето 00.10 часа до 20.30 часа на 16 ноември. С техническо средство е установено, че трима от тях са управлявали с над 2,2 промила алкохол. Единият от тях - Е. Н., на 21 години, предизвикал пътно-транспортно произшествие с материални щети.  Тримата с алкохол над 2 промила са задържани в съответните полицейски управления за 24 часа.

Във връзка с поредните случаи на пияни шофьори Областната дирекция на МВР в Добрич напомня на водачите, че управлението на моторни-превозни средства след употреба на алкохол води до административни и наказателни санкции. Често пъти се стига и до фатални последици - както за пияните шофьори, така и за напълно невинни участници в движението. НДТ 

 

53-ГОДИШЕН ЗАГИНА ПРИ УДАР В ДЪРВО МЕЖДУ ЖИТНИЦА И ЧЕРНА

 


Сходни връзки

13 КАТАСТРОФИ СТАНАХА ПРЕЗ УИКЕНДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди