изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:11 EEST
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ": КЛИЕНТИТЕ ДА АКТУАЛИЗИРАТ ДАННИТЕ СИ    
ИкономикаОт пресцентъра на "Е.Он България" са обобщили най-често задаваните въпроси към компанията, като на тях отговаря старши вицепрезидентът на фирмата "Обслужване на клиентите" Антония Кръстева. От енергийния доставчик наблягат на факта, че е от изключителна важност както за тях, така и за самите клиенти на дружеството, всеки да актуализира данните си.

Това е потребно, за да бъде на ниво обслужването на фирмата. След стъпването на българския пазар компанията е обединила 11 бази данни с клиентска информация. Комуникацията с нас ще е много по-добра, ако всеки клиент ни предостави актуална информация за себе си, защото само нашите клиенти са ни източник на такава, казват от "Е.Он България". На въпрос към фирмата защо не въведе добри европейски практики в обслужването, Кръстева заявява: "В България има редица пречки компанията да не може да прилага добрите си европейски практики. Регулирането на тези отношения зависи изключително много от нормативната уредба. В Германия, за да станеш клиент на енергийната компания,  ВиК, газовото дружество е нужно само едно обаждане по телефона и продиктуване на клиентските данни. У нас обаче по закон се изисква доказването на собственост или право на ползване, без които ние, "Е.Он България", няма право да сключи договор за доставка. От това произтичат формалностите при сключване на нов договор или промяна на съществуващ с фирмата. Това е и причината, поради която ние не познаваме клиентите си, които живеят под наем - в над 99 % от случаите договорът с нас е на собственика на имота, въпреки че енергията се ползва и плаща от наемателя". От фирмата допълват още, че в голяма степен пощенските кутии са ненадписани или до тях няма достъп, което пречи куриерите да доставят полезна информация на клиентите. Сред често задаваните въпроси е и този за това как се завеждат данните на общите части на сградите - осветлението по входовете и стълбищата, на което от дружеството заявяват, че там усложненията са по-големи, отколкото при битовите абонати. "Съгласно нормативната уредба, сметките за общите части трябва да се издават на управителя на етажната собственост. За целта той трябва да ни представи решение на общото събрание. Въпросът е ако не получим такава информация, кого да впишем в базата като клиент?" - казват от компанията.
В момента Е.ОН България предприема редица действия за отчитане на електромери, достъпът до които е бил възпрепятстван в продължение на много време, като се начислява енергия, която не е базирана на показания на електромера, питат още клиенти на компанията. На този въпрос от фирмата заявяват, че фактурирането става на база общите условия, в които е записано, че клиентът е задължен да осигурява достъп до електромера. Начисляването на прогнозна консумация се прави, когато няма достъп до електромера. Целта на мерките, които предприема компанията, е актуализиране на данните на клиентите и тяхната консумация на електроенергия, както и предотвратяване на натрупването. Хората се интересуват още на какъв принцип се начислява прогнозно количество енергия, на което заявяват, че такива количества се начисляват в домове, които се обитават сезонно или са необитаеми.
Тези, които искат да коригират сметките си според показанията на електромера, е нужно да се обадят на телефон 0700 161 61 или да посетят най-близкия Център за обслужване на клиенти и да заявят проверка на показанията на електромера. Услугата е безплатна, допълват от "Е.Он България". Чести са оплакванията от клиенти, че продължават да получават сметки за имоти, на които отдавна не са собственици, на което от фирмата заявяват, че се получава така именно поради липса на информация в базата данни на дружеството. И когато клиентът не е уведомил компанията да бъде прекратен договорът, то той  продължава да е потребител за фирмата. Заради липса на информация се случва и покойници да получават фактури. От компанията допълват, че за тях при такива случаи е валидно обаждането не на кмета на населеното място, а на наследниците на покойния, като това може да стане в Центровете за обслужване на клиенти и услугата е напълно безплатна.
Особено препоръчително е хора, които знаят, че дълго време няма да обитават даден имот, да подадат искане за временно спиране на електрозахранването, казват още от компанията, като допълват, че е препоръчително дори, когато има опасност от самонастаняване или неправомерно вмешателство в имота и натрупване на задължения без съгласието на собственика.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ": КЛИЕНТИТЕ ДА АКТУАЛИЗИРАТ ДАННИТЕ СИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ": КЛИЕНТИТЕ ДА АКТУАЛИЗИРАТ ДАННИТЕ СИ
Автор: Anonymous да 2009-06-04 @ 12:02 EEST
Защо не мога да проверя тока на фирмата си по интернет а трябва всеки път да ходя до инкасаторските пунктове? Не получавам фактурите за използвания ток ако трябва ги пращайте с препоръчано писмо. Аз съм изряден пратец и това постоянно разхождане до управлението на "Е.ОН" в Габрово страхотно ме изнервя.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди