изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:51 EEST
КЗК ГЛОБИ "СОФИЙСКА ВОДА" АД С 250 000 ЛВ.    
Общество"ВиК" - Добрич не се притеснява от наказания за спирането на водата на длъжниците

От пресслужбата на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ съобщиха, че е наложена глоба в размер на 250 хил. лв. на "Софийска вода" АД за злоупотреба с господстващо положение. Производството КЗК е образувала по самосезиране, по повод постъпили сигнали на граждани и редица публикации в пресата, уточняват още от комисията. Злоупотребата с господстващо положение се изразява в това, че е спирана водата на  жилищни сгради в "Люлин" в столицата, поради неплащане на текущите сметки на абонатите за продължителен период от време, като според комисията не са били изчерпани всички варианти за събиране на вземанията по закон.
Застрашено ли е и добричкото "ВиК" от такава санкция попитахме управителя на дружеството Величко Василев, предвид, че фирмата също спира водата на некоректните абонати. "Не се притеснявам и смятам, че не биха ни наложили санкция, защото ние пристъпваме до прекъсване на водоподаването първо по общите ни условия, второ - не на последно място, след като сме изчерпали всички възможни законови начини и на трето място - спираме водата само на некоректните, но не и на цели сгради" - категоричен бе Василев. Той допълни, че до момента са раздадени над 20 хил. покани за доброволно плащане на задължения. Ежедневно адвокатите на дружеството завеждат средно по 25-30 дела в съда срещу длъжници на фирмата.
 


Сходни връзки

КЗК ГЛОБИ "СОФИЙСКА ВОДА" АД С 250 000 ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди