изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:19 EET
ДОСТОЙНО ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В "ОТ БАБИНАТА РАКЛА"    
КултураВъзпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски" участваха в Националния фолклорен фестивал "От бабината ракла", провел се в столицата на 16 ноември.

Събитието бе организирано от Института по фолклор към БАН и дирекция "Музика" на Министерството на образованието и науката, под патронажа на министър Даниел Вълчев.
Във фестивала са участвали деца от всички фолклорни области на България. Възпитаните на СОУ "Св. Климент Охридски" са пресъздали обичая "Еньовден", а така също са се представили с иконопис, разказа за НДТ Мария Димитрова - помощник-директор в училището и преподавател по народно пеене. Традициите, свързани с Еньовден, са показани от деца от 4 до 6 клас с класен ръководител Руска Симеонова. В раздела за иконопис се е представил Веселин Тодоров от 7 клас с преподавател Милена Ангелова. Добричлии са получили специални поздравления от организаторите за отличното представяне по време на фестивала.
 


Сходни връзки

ДОСТОЙНО ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В "ОТ БАБИНАТА РАКЛА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди