изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:51 EEST
Разпитват Доган за парите на ДПС    
Ред и сигурност
Прокуратурата ще разпита Ахмед Доган по твърденията на бившия член на ДПС Керим Караали, че в движението са получавали рушвети от бизнесмени и мафиоти и са правили петролни сделки с тях.


Миналата седмица прокуратурата образува проверка по случая. Днес наблюдаващият прокурор Роман Василев заяви, че очаква тя да завърши до 20 дни, съобщи БЛИЦ. Той обаче уточни, че се надява резултатите да останат секретни за пред медиите, за да не се получават спекулации. Все още не е ясно кога точно ще бъде привикан на разпит лидерът на ДПС.
Василев е дал разпореждане да се проверят всичките факти и да се изискат писмените доказателства. Ще бъдат разпитани всички визирани от Караали лица и чак тогава може да се образува досъдебно производство.
"Все пак нещата са още на етап проверка и няма да се иска имунитета на Доган", обясни прокурорът в отговор на журналистически въпрос.
"На всяко наше казване се явяват още някакви другари, които казват псевдоними на разработки и започваме да се обясняваме в един омагьосан кръг. Няма смисъл. В медийното пространство се знае, че аз съм най-лошият прокурор, дали ще загубя доверието на още една партия няма да ми е за пръв път", коментира Василев в отговор на въпрос дали го притеснява фактът, че проверява ДПС, която е една от управляващите партии.
Миналата седмица Керим Караали разказа как ДПС са работили с политици, бизнесмени и мафиоти. Партията била посредник за петролни сделки с Турция. В касата на ДПС влизали без документи "рушветни пари от разни фирми". (Вижте линка) Вчера пък бившият член на ръководството на ДПС Осман Октай открехна вратата към т.нар. бизнес център на ДПС (или лично на Доган).
Бизнес центърът на ДПС се намира в ниското тяло в централата на движението на столичния бул. “Александър Стамболийски”, заяви Октай.
Дир.бг
 


Сходни връзки

Разпитват Доган за парите на ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди