изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:51 EEST
Нова свидетелка обръща делото ”Куйович”?    
Ред и сигурност
Апелативният съд в Пловдив отложи гледането на жалбите на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович и тримата му съучастници срещу присъдите, които получиха от Хасковския окръжен съд през юли.


Куойвич, старозагорецът Николай Писков, софийският бизнесмен Стойко Дойчев и бившият митничар Михаил Янков бяха осъдени за трафик на 57,563 кг хероин на стойност 6 907 560 лева. Най-голямо наказание – 16 години затвор и 220 000 лева глоба, получи Куйович, като организатор на престъпната група. На останалите й членове съдът даде съответно 12, 14 и 15 години затвор и глоби от 120 000, 170 000 и 200 000 лева, предаде Дарик.
Днешното дело срещу Куйович, който бе доведен при строги мерки за сигурност, се проведе при закрити врата, тъй като материалите съдържат класифицирана информация. От Апелативния съд изрично предупредиха, че членовете на съдебния състав не желаят да бъдат снимани. 20 минути след влизането им в залата стана ясно, че делото се отлага и ще се гледа на 27 ноември заради неявяване на един от адвокатите.
Защитниците на сръбския наркотрафикант заявиха, че ще пледират оправдателна присъда, предаде Фокус. Те ще настояват за разпит на скрита свидетелка и нова експертиза на телефонните прима карти. На разговорите от тях се базира обвинението, според което Николай Писков е поддържал връзка с Куйович. Новата свидетелка ще да каже, че едната карта е била в нея, а не в Куйович, съобщи пред журналисти единият от адвокатите на Куйович - Елеонора Дулендарова. Според другия му защитник - известният софийски адвокат Марин Марковски, обвинението срещу Куйович е недоказано, а присъдата - съдебна грешка. В нея имало сериозни доказателствени и логически пропуски. Категорично ще пледираме оправдателна присъда за Куйович, заяви Марковски.
Сръбският наркотрафикант, покрай чиято разработка тръгна големият скандал в МВР, довел до оставките на вътрешния министър Румен Петков и тогавашния главен секретар на МВР Илия Илиев, бе задържан на 29 декември миналата година на паркинг в Пловдив. Тогава той оказа съпротива на полицаите и нарани офицер от сектор „Борба с организираната престъпност”.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Нова свидетелка обръща делото ”Куйович”? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди