изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:31 EEST
ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ КООПЕРАЦИИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЗА ЕФЕКТИВНА СТАЧКА    
Новини

Искане до премиера, до председателите на парламентарните комисии по бюджет и финанси и по земеделие и гори, до министрите на земеделието и на финансите са приели областните съюзи на земеделските кооперации в областите Варна, Добрич, Русе, Силистра и Шумен.



Тя е във връзка с националните доплащания за земеделските производители към преките плащания на площ от Европейския съюз. В декларацията се посочват проблемите на земеделските производители предвид сушавата 2007 г. и липсата на пазари за земеделска продукция през 2008 г. С документа се иска националното доплащане за 2008 г. да е такова, каквото е предвидено и то да се изплати в предвидения срок. Посочва се, че бе предвидена възможност при преизпълнение на бюджета да се осъществи национално доплащане в допълнение на директното плащане в размер на 147 млн. лв и това да стане в периода ноември-декември 2008 г. Подписалите документа настояват правителството да включи възможност за национално доплащане през 2009 г., като средствата бъдат узаконени със Закона за държавния бюджет. Опасенията са, че обсъжданите за целта 378 млн. лева не са заложени в проектобюджета за 2009 г. Според земеделските производители, това е особено важно в условията на глобална финансова криза. Те посочват още, че не е нормално в условията на класическа стопанска криза цените на ресурсите, които се влагат в земеделското производство,  да растат почти двойно. "Според нас, те би следвало да намаляват, както става с цените на нашата земеделска продукция" - се посочва още в документа. В него се иска още да се установи дали има монополни ситуации при доставката на земеделски ресурси. Подписалите го предупреждават, че ако  исканията им не бъдат удовлетворени, ще предприемат активни протестни действия.
 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ КООПЕРАЦИИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЗА ЕФЕКТИВНА СТАЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди