изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:34 EEST
КОГАТО КРИЗАТА НЯМАШЕ ДА НИ ЗАСЕГНЕ: Големите съкращения започнаха    
Икономика
Около 2700 работници ще бъдат съкратени до края на месеца от химическата и металургичната промишленост заради световната финансова криза, която вече има пряко отражение върху българската икономика.


Очаква се и около 2000 души да бъдат освободени от БДЖ заради намалените превози на товари. Това съобщи за "Хоризонт" вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров.
Между 40 и 50 хил. работни места ще бъдат съкратени през 2009 в България, като последица от световната финансова криза. Това прогнозира зам.-председателят на ДСБ Димитър Бъчваров, цитиран от БГНЕС.
ДСБ внася в Народното събрание антикризисен пакет, който предвижда необлагаем минимум за физически лица от 12 минимални месечни работни заплати, намаляване на данъка за едноличните търговци от 15 на 10%, намаляване с 2 пункта на пенсионните осигуровки за всички категории, намаляване на ДДС от 20 на 18%. ДСБ предлага още намаляване на ДДС върху лекарствата и учебниците до 7%.
Петдесет тайландци ще работят в "Бесттехника-Тежко машиностроене" в Радомир от началото на следващата година, обяви междувременно изпълнителният директор на предприятието Максим Клейтман. Работниците са с машиностроителни професии - борвергисти, каруселисти, стругари и заварчици и ще бъдат наети поради недостиг на работна ръка в дружеството. Чужденците имат опит в подобни предприятия в Япония и в Южна Корея, каза Клейтман.
Виетнам може да окаже безценна подкрепа по отношение осигуряването на квалифицирани работници за България в сфери като туризма, строителството, селското стопанство, машиностроенето. Това пък е посочил зам.-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев по време на срещите си държавни ръководители на Виетнам, съобщиха от министерството.
Като акционери в Международния валутен фонд (МВФ) можем да искаме финансиране във всеки един момент, ако е необходимо и се реализира сравнително бързо. На този етап обаче не виждаме необходимост от това, коментира министърът на финансите Пламен Орешарски пред журналисти в коментар за отражението на световната финансова криза у нас, предаде БТА.
 


Сходни връзки

КОГАТО КРИЗАТА НЯМАШЕ ДА НИ ЗАСЕГНЕ: Големите съкращения започнаха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди