изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:21 EET
НА БЕЗОПАСНОСТ СЕ УЧИХА ПРИЯТЕЛИТЕ НА ЦАР СВЕТОФАР ОТ ЦДГ №10 "СЛЪНЧИЦЕ"    
НовиниКак да бъде безопасна улицата за децата обясниха вчера  на възпитаниците на ЦДГ №10 "Слънчице" представители на РИОКОЗ и сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР.

 Старши инспектор д-р Нели Тодорова и инспектор Дияна Петрова от отдел "Опазване на общественото здраве" към РИОКОЗ подариха на децата книжки "Безопасното движение - докато играеш, може всичко да узнаеш", както и делители за книга с изобразени пешеходна пътека и светофар. Инспектор  Румен Стоянов от "Пътна полиция" представи пред малчуганите филмчето "Умното мехурче" и им разясни да не се доверяват на непознати, при беда да знаят кого да потърсят за помощ. Той отговори на въпросите на любознателните деца от ЦДГ "Слънчице".
Срещата по проблемите на безопасността на децата на улицата бе първата проява по проекта "Клуб "Приятели на цар Светофар". Той се реализира от сдружение за развитие на деца и млади хора "Славейче" по програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на община Добрич.
Целта му е възпитаване на децата в безопасност на движението по пътищата чрез прилагане и утвърждаване на транспортна култура и формиране на умения да се опазят сами на пътя. Той обхваща около 400 деца от детските градини №27 "Славейче", към която е и детската градина в кв. "Рилци" и ЦДГ №10 "Слънчице".
Днес от 10,30 ч. гости от РИОКОЗ и "Пътна полиция" ще имат малките приятели на Цар Светофар от ЦДГ №27 "Славейче".
В момента по проекта се оборудват външна площадка и зала по безопасност на движението в двете детски градини. Те трябва да са завършени до края на месеца, когато ще се проведат и демонстрационни занимания.
 


Сходни връзки

НА БЕЗОПАСНОСТ СЕ УЧИХА ПРИЯТЕЛИТЕ НА ЦАР СВЕТОФАР ОТ ЦДГ №10 "СЛЪНЧИЦЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди