изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:22 EEST
Скандал около бюджета на МВР и ДАНС    
Парламент
Вътрешната парламентарна комисия не гласува проектобюджетите на МВР и ДАНС за следващата година заради непредоставени данни по разработката „Лиана” и липсата на отчет за начина на разходване на средства за Специални разузнавателни средства за последните две години. Предложения за това били направени от председателя на вътрешната комисия Минчо Спасов от НДСВ и от десницата, съобщи Дарик.


Възмутени от това, представителите на БСП и ДПС напуснаха заседанието. На излизане Камен Костадинов от ДПС каза, че движението ще настоява делото „Лиана” да стане публично достояние, ако това няма да направи негодни в съда събраните в разработката материали. По думите му председателят на комисията е станал съучастник на опозицията в стремежа й да създаде усещането, че мнозинството се опитва да сложи чадър над определени оперативни дела, което по думите му не било вярно.
На заседанието са отхвърлени бюджетите на Националната разузнавателна служба и Националната служба за охрана, които според опозицията са били твърде ниски. За НРС били предвидени 22 млн. лева, за НСО - 32 млн. лева, а за ДАНС - 133 млн. лева, което показвало фаворитизиране на определени служби, според десницата. От НСО поискали поне още 5 млн. лева за ремонт на покрива си с аргумента, че тече.
Одобрени са бюджетите на Държавната комисия по сигурността на информацията и Комисията за защита на личните данни.
Стана ясно също, че ако на заседанието на комисията са били всички нейни членове от левицата, може би е нямало да се стигне до подобни решения. Това обаче няма да спре гласуването на бюджетите на службите в пленарната зала.
Депутатът от ДПС Атанасов още миналата седмица ръководителите на МВР и ДАНС са знаели, че ако не предоставят и изпълнят задължението да предоставят исканите от комисията данни, то техните бюджети няма да се разгледат. „Те го знаеха. Това е срам за управляващите”, каза Атанасов. Според него шефовете на тези институции трябва да се отнасят с уважение към парламента.
Относно бюджетите на специалните служби, депутатът каза, че има дисбаланс в тях, защото не може за НРС да са предвидени 22 млн. лева, а за ДАНС – 133 млн. лева. Според Атанасов има служби, които се фаворизират.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Скандал около бюджета на МВР и ДАНС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди