изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:03 EET
Жена в кома след рекордно пиене на син спирт    
Новини
35-годишната жена е в критично състояние след като е пила син спирт. Тя е приета във Военна болница в неделя срещу понеделник през нощта.


Оттогава жената е в кома. Вчера токсиколозите й направиха втора хемодиализа, коментира шефът на клиниката във Военна болница д-р Снежа Златева, цитирана от в. "Народно дело". Въпреки всички усилия обаче жената едва ли ще се събуди, тъй като тя многократно е надвишила леталната доза метил - 0,2 промила, която човешкият организъм може да преодолее. Тестовете са установили малко над 5 промила.
„Дори да се събуди, тя ще е сляпа и ще живее с множество мозъчни увреждания, тъй като метилът унищожава мозъчните центрове, кората, подкорните структури и зрителните нерви", коментира д-р Златева. А веднъж нанесени, пораженията остават за цял живот, тъй като са необратими.
До момента в историята на варненската токсикология друг такъв случай не е имало. Повечето пациенти, пили син спирт в по-високи дози, умират.
През последните три дни в клиниката са постъпили и четири млади варненки - на 13, 16, 17, 19 г. - след опит за самоубийство с лекарства. От тях най-възрастната все още се лекува, тъй като отравянето й е по-тежко. dir.bg
 


Сходни връзки

Жена в кома след рекордно пиене на син спирт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди