изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:56 EET
Георги Гергов: Няма вариант на власт без БСП!    
Политика
"Влизаме в сериозна финансова криза и никой не може да каже докъде ще продължи. БСП е на власт и затова се налага пълна мобилизация на партийните членове. На бизнеса е отредено да помага в тази финансова криза и да каже какво ще се случва утре с нашата икономика".


Това казва в интервю пред вестник "Труд", цитиран от БГНЕС, директорът на Пловдивския панаир Георги Гергов, който ще бъде сред делегатите на конгреса на БСП през уикенда. Преди два дни той беше избран за заместник-председател на партията в Пловдив.
Според него, "ако политиците не разберат това и не пуснат напред можещите хора, които са се доказали, няма как да се излезе от кризата".
"Това е едната страна на нещата. Другата е, че в политиката не бива да се допускат хора от т. нар. сив бизнес. Нека да не слагаме знак за равенство между всички предприемачи. Защото примерно, казват, този и този е с добър бизнес, но има малко отклонения. Няма малко, няма много - едните са от престъпния свят, сложили сега бели якички, а другите са хората, които правят бизнес", подчертава Гергов.
Той за пореден път заяви, че няма амбиции да влиза в голямата политика на този етап. Но подчерта - "на този етап".
"Ако исках, щях да съм втори-трети мандат депутат. Но тръгвам от долу по стълбицата - от първичната организация на партията", казва още той и добавя: "Никога не съм се изказвал неласкаво към политиците, но винаги им казвам къде грешат. Това е различно. Дето се казва, не им цепя басма. Защото за лошото състояние, в което се намираме, са виновни политиците".
Бизсменът казва още, че никога не е излизал от БСП. Член е бил и на БКП, от 1976 г. "Плащам си членския внос, но не съм го демонстрирал. Знаете какви гонения, сини битки минаваха. Така че няма за какво да влизам в бизнес партия, след като си имам политическа сила", заявява още той в интервюто.
На въпрос какво ще стане, ако БСП не спечели изборите догодина, Гергов отговаря категорично: "Няма такъв вариант. Няма кой да направи правителство без БСП. Но за разлика от другите ние не подхождаме популистично. Не тръбим, че няма да правим коалиция с този или онзи. Трябва да се знае, че на тези избори избирателят не може да даде пълно мнозинство на никоя партия. Помним пълното мнозинство на Жан Виденов, после на Костов, на царя. Ясно е, че вече ще има коалиционни правителства".
"Повтарям, задава се криза, а това ще доведе до много фалити на малки и средни предприятия. Ще фалират и големи корпорации. В целия свят има срив, не може да мълчим. Но това не е негатив на сегашната власт. Ние сме в спиралата и никой да не се заблуждава, че няма да се завъртим", казва още новият функционер на червената партия.  dir.bg
 


Сходни връзки

Георги Гергов: Няма вариант на власт без БСП! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди