изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:55 EEST
ХВАЩАТ КРАДЦИ С КАМЕРИ И ИЗЛАГАТ НА ПОКАЗ СНИМКИТЕ ИМ    
ОбществоЗасукани дами най-често задигат стоки от магазините

След като полицията е безсилна да се справи с крадлите по магазините, търговците в Добрич масово въведоха ноу-хау - в голяма част от търговските обекти в града могат да бъдат видяни надписи от типа на: "Спрете да крадете!" "Моля, не крадете!". Търговки разказаха, че са били принудени да монтират камери в обектите си, но за жалост, в съда доказателството за кражба от търговския обект падало, тъй като - според нормативната база,  това се водели снимки от любителски камери, казаха още продавачки. Затова били принудени, наред с артикулите - било то парфюмерия и козметика, било химикали и други книжарски стоки, да редят и снимки на крадли.
Толкова вече сме им свикнали, че си ги разпознаваме още от вратата на обекта, казват дългогодишни търговки. "Очите им от прага започват да шарят и съответно пък ние започваме ги следим. Познаваме и клептоманките - те вземат, ние си вземаме обратно стоката и така. Това, което обаче впечатлява в последно време е, че все по-засукани и добре облечени дами посягат" - заяви собственичка на магазин за козметика. Дамата допълни още, че след като биват заловени, крадлите вдигали неимоверни скандали. Обикновено посягали към дребни работи - молив за очи, крем, спирала. В книжарниците най-застрашени от кражби били химикали. Бумът там се усещал точно преди старта на учебната година, казаха търговци.
 


Сходни връзки

ХВАЩАТ КРАДЦИ С КАМЕРИ И ИЗЛАГАТ НА ПОКАЗ СНИМКИТЕ ИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди