изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:19 EEST
НАШЕНКИ ПРИВЛИЧАТ МЛАДОЖЕНЦИ ОТ СТРАНСТВО    
ОбществоРазширяват се границите на любовта, като дори и южноафриканка става булка в Добрич

От "Обреден дом" - Добрич споделиха за НДТ, че все повече се разширяват границите на любовта. Доказателство за това са увеличаващите се бракове с чуждестранни граждани, а идната седмица дама от ЮАР - Габриела, ще стане булка в Добрич. Същия ден още един чужденец ще се врече във вечна вярност в Добрич - албанецът Шериф Реджеб ще каже своето да на Елена.
От началото на годината досега 25 от обредите са били с чужденци. Масово преобладават чужденците младоженци. Статистиката на Обреден дом сочи, че най-многобройни са били браковете с поданици на Русия и Румъния. Сред чуждестранните бракове са и такива с граждани на Турция, Македония, САЩ, Беларус, Германия, Англия, Албания, Молдова и Украйна.
Все по-често обредниците от дома извършват сватбените ритуали извън залите на дома, показва още статистиката, като стремежът на младоженците е да сключат брак на незабравимо място. От практиката си Коянка Кралева - обредник, сподели, че е бракосъчетавала младоженци на самия нос Калиакра, пред арката, от която според легендата, са скочили 40-те девойки. Обредничката се е качвала и на покрива на 17-етажния хотел "Добруджа" в Албена, за да сключи брак на други двама българи. Сред най-възрастните младоженци тази година е българин - 69-годишен, който сключил брак с 56-годишна румънка.
Три са браковете от началото на годината досега, които са сключени след разрешение на съда, тъй като единият от двамата е непълнолетен. 17-годишна булка зарадвала на сватбата майка си, която е едва 33-годишна, че в скоро време ще стане баба. От началото на годината досега общо 408 са бракосъчетанията в Добрич, като 295 са официалните сватби, а 133 - разписванията. "Обреден дом" - Добрич има и 12 именувания. Продължава интересът на младоженците към сакрални и свещени дати. Вече има записани мераклии за 25 и 26 декември, както и за 6.06. догодина. Бъдещи половинки в живота отправяли в дома запитвания за сватби в Деня на влюбените и дори за 9.09.09 г.
 


Сходни връзки

НАШЕНКИ ПРИВЛИЧАТ МЛАДОЖЕНЦИ ОТ СТРАНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди