изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:44 EEST
Коритаров изнудвал боса на ”Лукойл”    
Новини
Причина за неочакваното уволнение на журналиста Георги Коритаров от Нова телевизия е оплакване на боса на "Лукойл България" Валентин Златев, че е бил изнудван от него.


Това съобщи БЛИЦ, като се позова на шефката на агенция D&D Диана Дамянова, която осигурява връзките с обществеността на Златев.
"Коритаров се обърна към нас с предложение за една нечиста сделка и след като получи отказ, предприе една не много приятна форма на изнудване. Ние се обърнахме към ръководството на Нова телевизия и разказахме случая", заяви Дамянова и добави: "Много странна и много нечистоплътна сделка". Според нея, след отказа от тяхна страна Коритаров използвал своето популярно предаване, за да съобщи на хората от "Лукойл", че трябва да му се обадят.
"Измисли някакви хора, които пусна в ефир, и обяви, че Златев в момента не си вдига телефона, но като изгледа предаването, сигурно ще вдигне", каза още Дамянова. Хората били от някаква фалирала фирма в Правец. Водещият обявил, че ще прави серия от предавания - докато не му вдигнат телефона. Предаванията били две - едно в края на миналата седмица и друго в началото на тази.
По неофициална информация на vsekiden.com Валентин Златев бил ядосан след сензационно интервю в “Коритаров LIVE” с председателя на Съвета на директорите на топлофикацията в Правец Светла Василева. Тя заяви, че Правец е “първият частен град”, собственост именно на петролния бизнесмен, който е родом от там.
Потърсена за коментар, Силва Зурлева - главен консултант на борда на директорите на Нова телевизия, първоначално отрече, че конфликтът с Валентин Златев е поводът за уволнението. Тя обаче потвърди за писмото от "Лукойл". dir.bg
"Нямам коментар. Ние сме казали всичко, което сме искали да кажем", заяви Зурлева. Според нея става въпрос за натрупване във времето.
"Не се взимат решения заради никой бизнесмен. Телевизията не може да се повлияе по такъв начин за уволнения или назначаване на който и да е. Това е абсурд. Става дума за използване на националния ефир за лични цели. Това достатъчно говори на всички, каза още Зурлева.
Междувременно Българският хелзинкски комитет (БХК) призова Съвета за електронни медии да упражни правомощията си по закон, във връзка с възникналите сериозните съмнения за извънпрофесионални мотиви при уволнението на Коритаров, заявиха междувременно от правозащитната организация. Комитетът признава правото на собствениците на медии да имат своя кадрова политика, да уволняват и назначават журналисти според свободната си преценка. Когато обаче става дума за популярна публична фигура, влизала в многобройни конфликти с политически и с бизнес-интереси, медията дължи на своята публика обяснения, смятат от БХК.

Журналистът Георги Коритаров: Заповедта за уволнението ми е произвол
21 ноември 2008 | 16:32 | Агенция "Фокус"
София. Журналистът Георги Коритаров е отказал да подпише заповедта за уволнение. Пред Агенция “Фокус” Коритаров заяви, че посочените аргументи за уволнението му са написани от ръководството на телевизията. „Самият аз отказах предложението да бъда съавтор на текста, за да изглежда приемлив. Отказах също така да се подпиша под заповедта за уволнение и я определих като произвол. За мен събитието е пряка функция от публикация в жълтата преса – допълни той.
Отричам да съм използвал телевизията за лични цели – посочи Коритаров.
Очаквайте подробности.
Галина ДИМОВА

Уволниха Коритаров

22 ноември 2008 | 00:08 |

Журналистът Георги Коритаров вече няма да води сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България”. „Поводът за раздялата е неспазването от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели”, съобщиха от медията. Самият Коритаров отхвърли тези аргументи. ”Отричам да съм използвал телевизията за лични цели”, посочи Коритаров. “Напуснах медията след предаване, което беше право на отговор на информатор на Юрген Рот, след интервюто ми с германския журналист”, каза още той.
“Считаме, че уволнението до голяма степен е в резултат на нашето настояване, за което благодарим на ръководството на Нова телевизия и считаме, че Георги Коритаров не е представителна извадка на българската журналистика”, каза Диана Дамянова, собственик на агенция D & D, която отговаря за връзките с обществеността на Валетин Златев, шефа на „Лукойл”
Български хелзинкски комитет настоя Съвета за електронни медии да упражни правомощията си по закон във връзка с възникналите сериозни съмнения за извънпрофесионални мотиви при уволнението на Коритаров. “В условията на капитализма уволнението на Георги Коритаров е съвсем логично”, коментира от своя страна специалистът по PR проф. Здравко Райков.



Агенция „Фокус”
Георги Коритаров напуска екипа на „Нова телевизия”

Георги Коритаров напуска екипа на „Нова телевизия” - съобщиха от медията. „Нова телевизия” се разделя с единия от водещите на сутрешния блок „Здравей, България” - Георги Коритаров. Поводът за раздялата е неспазването от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели, се казва в прессъобщението на медията.
Лора Крумова остава водещ на сутрешния блок „Здравей, България”. Предаването ще продължи да се излъчва, както до сега - всеки делничен ден от 6:55 до 10:00 ч.


Агенция „Фокус”
Журналистът Георги Коритаров: Заповедта за уволнението ми е произвол

Журналистът Георги Коритаров е отказал да подпише заповедта за уволнение. Пред Агенция “Фокус” Коритаров заяви, че посочените аргументи за уволнението му са написани от ръководството на телевизията. „Самият аз отказах предложението да бъда съавтор на текста, за да изглежда приемлив. Отказах също така да се подпиша под заповедта за уволнение и я определих като произвол. За мен събитието е пряка функция от публикация в жълтата преса – допълни той.
Отричам да съм използвал телевизията за лични цели – посочи Коритаров.
Очаквайте подробности.
Галина ДИМОВА


Агенция „Фокус”
Някои от ноемврийските гости в студиото на „Здравей България” (Справка, Агенция „Фокус”)

Журналистът Георги Коритаров вече няма да води сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България”. „Поводът за раздялата е неспазването от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели”, се казва в прессъобщението на медията. Самият Коритаров отхвърли тези аргументи.
Кои бяха някои от гостите в предаването „Коритаров Лайв” в последния един месец – това показва кратка справка на Агенция “Фокус” .

Тази сутрин, 21 ноември, гости бяха депутатът Стефан Софиянски, лидер на ССД, и Стоян Витанов, депутат от Коалиция за България. Темата на разговора беше – Бюджет 2009.
На 20 ноември гост в предаването беше бившият началник на кабинета на Ахмед Доган – Мохамед Реджеб. С него бе продължена темата след смъртта на началника на кабинета на Доган – Ахмед Емин. Темата на разговора беше „Имало ли е сценарий за убийството на лидера на ДПС?”. Наред с Реджеб, има разговор и с Керим Караали, бивш шеф на бизнесцентъра на ДПС. За последния това е второ участие в предаването този месец.
На 19 ноември гост бе Иван Костов, лидер на ДСБ. Темата на предаването беше – какви мерки са необходими за финансовата криза.
Друго интересно интервю от сутрешния блок е от 18 ноември. Тогава гост е бившият вътрешен министър Румен Петков, а темата е – създадения институт на бивши шефове в МВР. Засегнати са още ДАНС, конгресът на БСП, както и темата за Будимир Куйович и Атанас Атанасов. „Ще поканим Валентин Петров отстрани с джиесем да ни снима...”, напомни случаят Коритаров, на което Петков отговори „той не е най-големият снимач с джиесем...”, след което спорът продължи около Куйович. Засегнати са и вътрешните борби в БСП, като Коритаров пита Петков защо е освободен като вътрешен министър, а Петков напомня, че сам си е подал оставката.
Същия ден в предаването е отделено място и на друга конфликтна тема – писмото на кмета на Правец до предаването по повод интервюто по-рано със Светла Василева, председател на Съвета на директорите на „Топлофикация” – Правец. В него кметът е възмутен от неверни и манипулативни твърдения, изказани в интервюто от Светла Василева, която беше гост на 14 ноември. Тогавашният разговор също предизвика множество коментари.
На 17 ноември гост е бил Пламен Юруков, досегашен лидер на СДС. Разговорът премина в коментари около бъдещето на СДС, лидерския пост на партията, спорът – бил ли е Юруков сътрудник на служби за сигурност и др. Същия ден гости в студиото са Ваньо Танов и Атанас Атанасов, темата е разработката „Лиана”. Коментарите отново се движат около финансирането на ДПС, обръчи от фирми и др.
На 14 ноември са две от най-коментираните предавания на „Коритаров Лайв” този месец. Тогава е участието на Светла Василева, наречена „първият информатор на германския журналист Юрген Рот”. В предаването се включва и кметът на Правец Красимир Живков. Василева се представя като председател на Съвета на директорите на „Топлофикация - Правец”, а интервюто с нея се върти около темата – има ли частни градове в България. В разговора е намесен и Валентин Златев, шеф на „Лукойл”, ситуацията в Правец, спорове на дружеството, което Василева представлява и много други теми.
Същия ден е и първият разговор с Керим Караали – бивш шеф на бизнесцентъра на ДПС. Само няколко часа след разговора прокуратурата публикува на сайта си съобщение, че започва проверка по изнесената информация в студиото. Темата на разговора с Караали е – как се създаваха обръчите от фирми на ДПС.
На 13 ноември гости са Петър Паунов и Мартин Димитров – кандидати за лидер на СДС.
На 12 ноември също е едно от най-коментираните предавания на Георги Коритаров. Тогава гост в студиото му е германският разследващ журналист Юрген Рот, а по телефона се включва депутатът Васил Антонов. В това интервю Коритаров посочва някои конкретни фактологически неточности в книгата на Рот, обсъждани са източниците на автора, оценката му за България и други въпроси. Интервюто предизвиква множество коментари след това.
Същия ден с Ваньо Танов отново се коментира разработката „Лиана”.
На 11 ноември гост е Румен Овчаров, темата е конгресът на БСП, ситуацията в градската организация на партията. Сред останалите теми е конфликтът БСП – ГЕРБ, спорът за автобусните линии в столицата и др.
На 10 ноември гости са Кемал Еюп, председател на Комисията по защита на дискриминацията и Костадин Чакъров, бивш политически съветник на Тодор Живков. Темата е Възродителният процес.
На 7 ноември гост е Камен Костадинов от ДПС, а темата – разочаровано ли е движението от коалиционните си партньори.
На 6 ноември гости са адвокат Марин Марковски и Виктор Михайлов, бивш вътрешен министър; както и Елеонора Николова, независим депутат Темата е Да спре ли отлагането на знакови дела заради болест на защитата?
На 5 ноември Красимир Каракачанов и Стефан Софиянски разговарят по темата – кой е виновен за разпадането на БНС.
На 4 ноември темата е „източва ли се „Кремиковци”, а гостите - Лилян Вачков, консултант на „Ворскла стийл” ЕООД и Стоян Пирлов, директор „Технически въпроси и технологично развитие” в „Кремиковци”.
На 3 ноември гост бе Минчо Спасов, а темата – защо му искат оставката като председател на Вътрешната комисия. Засегнати бяха и въпроси, свързани с някои от последните заседания на комисията, създала ли е ДС ДПС и други. Същия ден Анастасия Мозер коментира темата – възможно ли е обединение на земеделците.

***
Предаването „Здравей, България” с досегашните водещи Лора Крумова и Георги Коритаров започва всяка делнична сутрин в 7 ч с информации от всекидневниците. По директен телефон има включвания с коментари на зрители по актуални теми на деня. Анализите на случващото се в страната правят гостите на „Здравей, България” след 7:30 ч. Събеседници са фигури от политиката, културата, спорта и шоубизнеса. „Личните изповеди на известни хора и шокиращи истории от битието на българина се редуват с дискусии по актуални социални проблеми след 8:30 ч.” – пише на интернет сайта на Нова телевизия. Репортерите на "Здравей, България" се включват на живо от различни горещи точки в страната.


Агенция „Фокус”
Георги Коритаров: Напуснах медията след предаване, което беше право на отговор на информатор на Юрген Рот

Напуснах медията след предаване, което беше право на отговор на информатор на Юрген Рот, след интервюто ми с германския журналист, каза пред Агенция “Фокус” досегашният водещ на предаването “Здравей, България” на “Нова телевизия” Георги Коритаров, който днес е бил уволнен от медията. “Както казах на няколко пъти, дължа извинение на германския журналист Юрген Рот. Професионалната ми съдба, доказа правотата на неговата книга, въпреки че моето интервю с него до голяма степен даде повод на много хора да се чувстват реабилитирани. Те не го заслужават”, посочи още журналистът. “Категорично отричам да съм използвал телевизията за лични цели – освен за една – предаването да става все по-гледано, а заедно с това да нараства и личния ми авторитет. Плурализмът в моята професия е бил водещ принцип и няма смисъл да го доказвам”, посочи още той. Георги Коритаров посочи още, че тепърва ще реши с какво ще се занимава. Той отказа да направи прогноза за това, както ще се случи с предаването “Здравей, България” след неговото напускане.
Галина ДИМОВА


Агенция „Фокус”
Диана Дамянова: Георги Коритаров предложи на Златев сделка, която меко казано, е незаконна

Имам официално задължение да съобщя, че във всичко това, което четохме, има голяма доза истина. Това е един много неприятен случай. Подробности за него в едно писмо сме изпратили до Нова телевизия. Считаме че уволнението до голяма степен е в резултат на нашето настояване, за което благодарим на ръководството на Нова телевизия и считаме, че Георги Коритаров не е представителна извадка на българската журналистика. Това заяви за Агенция “Фокус” Диана Дамянова, собственик на агенция D & D, която отговаря за връзките с обществеността на Валетин Златев, шефа на „Лукойл”. „Не съм чела публикацията в „Уикенд” и нямам никаква идея за нейния произход. Но ние сме пратили преди една седмица официално писмо с много подробности по случката в Нова телевизия. Това, което казват, че пише в публикацията, в някаква степен отговаря на нашето писмо” – посочи Дамянова.
На въпрос – изнудвал ли е Георги Коритаров Валентин Златев, Дамянова заяви: „Думата „изнудване” няма откъде да се появи. Ние разказваме в писмото, че той предложи на Златев една сделка, която меко казано е нечиста и незаконна, разбира се Златев му отказа. Това напрегна техните отношения и той започна да отправя от ефир покани към Златев в стил – да му вдигне телефона. Светла Василева е една много стара история, която отдавна отшумя и няма как да се появи, освен ако не бъде потърсена специално. Изровен е случаят, който е много стар, за да се намеси името на Златев; самата Василева има спор с общината, но това не може да бъде никакъв коректен повод... Но когато се излъчи това нещо, Коритаров каза в ефир нещо като - „колежки, предлагам да търсим Златев, той понеже не си вдига телефона, като види това предаване, ще ми се обади сам”. След това имаше още едно подобно предаване след два дни. За нас няма съмнение, че те са в резултат на Златевия отказ да участва в тази сделка, посочи Дамянова.
На въпрос дали с уволнението на Коритаров за Валентин Златев случаят е приключен, Дамянова заяви: „За нас случаят приключва. Бяхме подготвили документи за прокуратурата за цялото предложение и за злоупотребата със служебно положение, но сега, когато той няма служебно положение, за нас случаят е приключен”.


Агенция „Фокус”
Проф. Здравко Райков: В условията на капитализма уволнението на Георги Коритаров е съвсем логично

В условията на капитализма уволнението на Георги Коритаров е съвсем логично. Това каза пред Агенция “Фокус” специалистът по PR проф. Здравко Райков. „Логично е, защото този, който е собственик на медията, не е толкова луд, за да изтърве един рекламодател от типа на „Лукойл” и да се конфронтира с него. Такива луди няма, а коритаровци – много. Така че Коритаров ще бъде заменен и може да се окаже, че ще бъде заменен с доста по-добър журналист. В интерес на истината аз не съм фен на Коритаров”, отбеляза проф. Райков. По думите му - „журналистът е наемен работник и във всеки един момент като хиляди други наемни работници може да бъде съкратен, уволнен, ако не следва политиката, която определят господарите на медията”.
Цветомира ГЕОРГИЕВА


Агенция „Фокус”
Български хелзинкски комитет настоява СЕМ да се произнесе за уволнението на Георги Коритаров

Български хелзинкски комитет отбелязва с тревога информацията за уволнението на журналиста от Нова телевизия Георги Коритаров. В писмо до медиите се казва: „Това уволнение е мотивирано от една кратка и крайно смущаваща формулировка – „неспазване от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели”. Но не става ясно за какви точно „лични цели” г-н Коритаров е използвал екрана на Нова телевизия, нито с какво е нарушил принципите на журналистическия плурализъм. БХК следи от години присъствието на този известен български журналист в публичната сфера и вярва, че в неговата професионална дейност тези принципи са застъпени в степен, напълно адекватна на стандартите на едно демократично общество”.
БХК се обръща към Съвета за електронни медии да упражни правомощията си по закон във връзка с възникналите сериозни съмнения за извънпрофесионални мотиви при уволнението на един от водещите български телевизионни журналисти, се казва още в писмото до медиите.


Агенция “Фокус”
Уволниха Георги Коритаров (ОБЗОР)

Журналистът Георги Коритаров вече няма да води сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България”. „Поводът за раздялата е неспазването от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели”, се казва в прессъобщението на медията. Самият Коритаров отхвърли тези аргументи. Той е отказал и да подпише заповедта за уволнението си.
Отстраняването му от ефира на Нова телевизия доведе до редица коментари.

Георги Коритаров:
Пред Агенция “Фокус” Коритаров заяви, че посочените аргументи за уволнението му са написани от ръководството на телевизията. „Самият аз отказах предложението да бъда съавтор на текста, за да изглежда приемлив. Отказах също така да се подпиша под заповедта за уволнение и я определих като произвол. За мен събитието е пряка функция от публикация в жълтата преса – допълни той.
”Отричам да съм използвал телевизията за лични цели – посочи Коритаров.
Напуснах медията след предаване, което беше право на отговор на информатор на Юрген Рот, след интервюто ми с германския журналист”, каза Коритаров. “Както казах на няколко пъти, дължа извинение на германския журналист Юрген Рот. Професионалната ми съдба, доказа правотата на неговата книга, въпреки че моето интервю с него до голяма степен даде повод на много хора да се чувстват реабилитирани. Те не го заслужават”, посочи още журналистът. “Категорично отричам да съм използвал телевизията за лични цели – освен за една – предаването да става все по-гледано, а заедно с това да нараства и личния ми авторитет. Плурализмът в моята професия е бил водещ принцип и няма смисъл да го доказвам”, посочи още той. Георги Коритаров посочи още, че тепърва ще реши с какво ще се занимава. Той отказа да направи прогноза за това, както ще се случи с предаването “Здравей, България” след неговото напускане.

Коментарите:
* * *
Имам официално задължение да съобщя, че във всичко това, което четохме, има голяма доза истина. Това е един много неприятен случай. Подробности за него в едно писмо сме изпратили до Нова телевизия. Считаме че уволнението до голяма степен е в резултат на нашето настояване, за което благодарим на ръководството на Нова телевизия и считаме, че Георги Коритаров не е представителна извадка на българската журналистика. Това заяви за Агенция “Фокус” Диана Дамянова, собственик на агенция D & D, която отговаря за връзките с обществеността на Валетин Златев, шефа на „Лукойл” . „Не съм чела публикацията в „Уикенд” и нямам никаква идея за нейния произход. Но ние сме пратили преди една седмица официално писмо с много подробности по случката в Нова телевизия. Това, което казват, че пише в публикацията, в някаква степен отговаря на нашето писмо” – посочи Дамянова.
На въпрос – изнудвал ли е Георги Коритаров Валентин Златев, Дамянова заяви: „Думата „изнудване” няма откъде да се появи. Ние разказваме в писмото, че той предложи на Златев една сделка, която меко казано е нечиста и незаконна, разбира се Златев му отказа. Това напрегна техните отношения и той започна да отправя от ефир покани към Златев в стил – да му вдигне телефона. Светла Василева е една много стара история, която отдавна отшумя и няма как да се появи, освен ако не бъде потърсена специално. Изровен е случаят, който е много стар, за да се намеси името на Златев; самата Василева има спор с общината, но това не може да бъде никакъв коректен повод... Но когато се излъчи това нещо, Коритаров каза в ефир нещо като - „колежки, предлагам да търсим Златев, той понеже не си вдига телефона, като види това предаване, ще ми се обади сам”. След това имаше още едно подобно предаване след два дни. За нас няма съмнение, че те са в резултат на Златевия отказ да участва в тази сделка, посочи Дамянова.
На въпрос дали с уволнението на Коритаров за Валентин Златев случаят е приключен, Дамянова заяви: „За нас случаят приключва. Бяхме подготвили документи за прокуратурата за цялото предложение и за злоупотребата със служебно положение, но сега, когато той няма служебно положение, за нас случаят е приключен”.

* * *
Български хелзинкски комитет отбелязва с тревога информацията за уволнението на журналиста от Нова телевизия Георги Коритаров. В писмо до медиите се казва: „Това уволнение е мотивирано от една кратка и крайно смущаваща формулировка – „неспазване от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели”. Но не става ясно за какви точно „лични цели” г-н Коритаров е използвал екрана на Нова телевизия, нито с какво е нарушил принципите на журналистическия плурализъм. БХК следи от години присъствието на този известен български журналист в публичната сфера и вярва, че в неговата професионална дейност тези принципи са застъпени в степен, напълно адекватна на стандартите на едно демократично общество”.
БХК се обръща към Съвета за електронни медии да упражни правомощията си по закон във връзка с възникналите сериозни съмнения за извънпрофесионални мотиви при уволнението на един от водещите български телевизионни журналисти, се казва още в писмото до медиите.

* * *
В условията на капитализма уволнението на Георги Коритаров е съвсем логично. Това каза пред Агенция “Фокус” специалистът по PR проф. Здравко Райков. „Логично е, защото този, който е собственик на медията, не е толкова луд, за да изтърве един рекламодател от типа на „Лукойл” и да се конфронтира с него. Такива луди няма, а коритаровци – много. Така че Коритаров ще бъде заменен и може да се окаже, че ще бъде заменен с доста по-добър журналист. В интерес на истината аз не съм фен на Коритаров”, отбеляза проф. Райков. По думите му - „журналистът е наемен работник и във всеки един момент като хиляди други наемни работници може да бъде съкратен, уволнен, ако не следва политиката, която определят господарите на медията”.


Агенция „Фокус”
Георги Коритаров: Дължа извинение на Юрген Рот, професионалната ми съдба доказа правотата на неговата книга


Фокус: Г-н Коритаров, от “Нова телевизия” съобщиха официално, че напускате предаването “Здравей, България”. Посочени са два мотива за това – нарушил сте принципите на журналистическия плурализъм и сте използвал телевизионния екран за лични цели. Как споделяте тези аргументи, които представя медията?
Георги Коритаров: Тези аргументи са написани от ръководството на телевизията. Самият аз отказах предложението да бъда автор на текста, за да изглежда приемлив. Отказах също така да се подпиша в заповедта за уволнение и я определих като произвол. По тази причина подпис положи Силва Зурлева, а като свидетел на отказа ми, се подписа нейната секретарка. Това разбира се, беше символичен акт, който е единствената форма да изразя отношението си към случилото се. За мен събитието е пряка функция от публикация в жълтата преса. Това е доказателство, че тъкмо тази жълта зона в информацията понякога е най-влиятелна.
Фокус: Т.е. вие категорично отказвате да признаете, че сте нарушил принципите на журналистическия плурализъм и не сте използвал телевизионния екран за лични цели?
Георги Коритаров: Категорично отричам да съм използвал телевизията за лични цели – освен за една – предаването да става все по-гледано, а заедно с това да нараства и личният ми авторитет. Плурализмът в моята професия е бил водещ принцип и няма смисъл да го доказвам.
Фокус: С какво ще се занимавате сега и какви са прогнозите ви за развитието на предаването “Здравей, България”, защото безспорно всички знаем, че вие сте ключова фигура в него?
Георги Коритаров: Не мога да направя такава прогноза, а с какво ще се занимавам, тепърва ще реша.
Фокус: Ако искате да добавите нещо?
Георги Коритаров: Да, както казах, на няколко пъти, дължа извинение на германския журналист Юрген Рот. Професионалната ми съдба, доказа правотата на неговата книга, въпреки че моето интервю с него до голяма степен даде повод на много хора да се чувстват реабилитирани. Те не го заслужават.
Фокус: Така някак си, като че ли загатвате за причините, поради които сте напуснал “Нова телевизия”, правилна ли е логиката?
Георги Коритаров: Логиката е категорична и тя личи от пръв поглед, когато събитията бъдат обвързани едно след друго. Напуснах медията след предаване, което беше право на отговор на информатор на Юрген Рот след интервюто ми с германския журналист.
Галина ДИМОВА

 


Сходни връзки

Коритаров изнудвал боса на ”Лукойл” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди