изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:32 EET
Наркотици в Парламента?    
Парламент„Отечествен фронт” взе проби за наличие на наркотици от тоалетните на Народното събрание, от Софийския университет, от произволно избрано столично училище, от сервизните помещения на Нова телевизия, от петдесет банкноти с номинал 20 лева и от няколко известни питейни заведения – част от резултати са положителни за наркотици


През месец ноември социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” осъществява един от най-сложните си и скъпи проекти – проектът „Следите остават”. В рамките на три издания на предаването Мартин Карбовски разкрива почти всичко за наркотиците и местата на тяхната употреба.
  
  Тази събота 22 ноември 2008 година в третата серия от проекта „Следите остават”, наречена „Практика на употребата” целта на екипа на „Отечествен фронт” е да открие доказателства за употребата на наркотици на обществени места и да покаже нова, домашна технология, с която по миниатюрни следи може да разберете дали ваш близък или познат ползва незаконни наркотични вещества. „Ще видите ексклузивната наша журналистическа работа за следи от наркотични вещества на обществени места. Отсега ви казвам - намерихме наркотици!” – коментира Мартин Карбовски и показва най-новите комплекти, с които полицията прави полеви тестове за наличие на наркотици. – „Отскоро полицията разполага с този комплект. Достатъчно е да ви натрият носа и ще разберат скритата част от биографията ви!”
  Всички сме виждали на филм как кокаин се смърка със стодоларова банкнота, затова направихме следният експеримент – отидохме в произволна банка и изтеглихме хиляда лева в банкноти от по 20 лева и ги проверихме една по една. Проби направихме в „Яйцето” - кръчмата на Софийския университет, в произволно избрано софийско училище, в сервизните помещения на самата Нова телевизия, защото полицаите, които ни съдействаха, казаха, че няма да е честно не проверим собственото си работно място, в няколко софийски заведения и в Парламент на Република България. „Трябва да ви кажа, че ако искате да направите такъв експеримент, както това е правено в Италия и други европейски страни, трябва да направите експеримента си, без да съобщавате на полицията.” – разказва Карбовски. – „В този случай полицаите знаеха, но не пожелаха да ни съдействат, а и ние не сме ги молили много. Влязохме в Парламента, но имахме почти непреодолим проблем – хората от ПР-ските щабове в Народното събрание, които ни се лепнаха и реално щяха да ни провалят... За да бъде изненадата пълна, аз успях да се измъкна и ползвах за оператор депутата Павел Чернев. После произволно направихме проба на няколко депутата с изричното тяхно съгласие. Друг човек и друг екип не е правил такива проби. В нашия парламент. Досега.”
  Какви са резултатите от проекта „Следите остават”? Екипът на „Отечествен фронт” откри доказателства за употреба на наркотици на обществени места. „Какви са изводите? В тази страна се взима много!” – обобщава Мартин Карбовски. – „Взимат се много наркотици с лошо качество. Хероинът вече не е на мода. На мода е кокаинът, който е с ниско съдържание на кокаин. Също така на мода са амфетамините, които спокойно можем да наречем български кокаин. Те са доста кофти и тепърва ще ви разказваме за тях... Направихме този експеримент заради вас. След границата на вашата кожа или ноздра, или уста никой друг, освен вас, не може да бъде господар. Правете, каквото искате със себе си! Трябва да знаете само, че животът е един голям супермаркет - каквото и да си вземете от него, един ден ще трябва да плащате на касата. Пожелаваме ви да не ви излезе много скъпо!”

Борислава СТАНЧЕВА

media.erogance.eu

 


Сходни връзки

Наркотици в Парламента? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди