изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:56 EEST
В АНТАЛИЯ ТУРСКИ ХОТЕЛ ДЪРЖИ ТУРИСТИ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ    
По света
Сто четиридесет и седем белгийски и френски туристи, предимно възрастни хора, станаха"заложници" на хотел в турския средиземноморски град Анталия. Туроператорската фирма, организирала пътуването им, дължи пари на хотела, съобщи белгийската осведомителна агенция Белга, цитирана от БТА.


Пакетите за пътуването били надлежно платени, но се оказало, че туроператорът "Кристофер" има да плаща 80 000 евро на хотела. Предупреден за възникналия сериозен проблем, белгийският Фонд за гарантиране на туристическите пътувания решил да финансира връщането на туристите с 40 000 евро, но отказал да поеме целия дълг на "Кристофер" към турския хотел.
Липсващите 40 хиляди евро засега не могат да бъдат осигурени. Поради това хотелът задържал за "заложници" туристите, които нямат никаква вина. Опитваме се някак да съберем липсващите 40 000 евро. Тази вечер на представител на турския хотел в Брюксел трябва да бъдат дадени 30 000 евро, а в понеделник да бъде направен банков превод за още 10 000. Клиентите ни получиха най-накрая по чаша кафе и сандвич в хотела, заявил за агенция Белга служител на "Кристофер".
Той добавил, че след два дни, в понеделник, фирмата смятала да обяви фалит. "Кристофер" нищо не може да направи, защото Управителният съвет не разполага със средства, а акционерите не искат да дават пари, добавил той. Засега не е ясно кога туристите-заложници ще могат да се върнат в Белгия и Франция.  Дир.бг

АНТАЛИЯ

 


Сходни връзки

В АНТАЛИЯ ТУРСКИ ХОТЕЛ ДЪРЖИ ТУРИСТИ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди