изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:08 EET
Месар поръчал киселината за Стаевска    
Ред и сигурност
Димитър Пачеджиев, собственик на месокомбинат край столицата, бе обвинен като поръчител на киселинната атака срещу Петя Минкова-Стаевска след разследване на антимафиоти.


Това съобщава в. „24 часа”, цитиран от БЛИЦ. Пачеджиеве бил подведен под отговорност за причиняване на средна телесна повреда, а Софийската районна прокуратура го е прибрала в ареста за 72 часа. “Има задържан като поръчител на нападението“, заяви говорителят на СРП Руси Алексиев. Той отказа да коментира личността на обвиняемия и факти от разследването. Според запознати с разследването мотивът за престъплението е по-скоро личен.
Най-вероятно в понеделник ще бъде внесено искане в съда да наложи постоянно “задържане под стража“ на обвиняемия.
“Слава богу, че са хванали поръчителя. Дано сега да не го пуснат от ареста. Надявам се да стигнат и до извършителя“, каза от болницата пострадалата 33-годишна жена.
Една от водещите версии за нападението срещу собственичката на “Богдан мебел“, по която още отначало са започнали да работят полицаите, е личен мотив на човек, близък до Петя. Така дни след покушението разбрали за близка приятелка на Стаевска, която наскоро се разделила с приятеля си - бизнесмена Димитър Пачеджиев. След денонощна работа криминалистите стигнали до извода, че именно тази раздяла е мотивирала собственика на месокомбинат да търси отмъщение. Пачеджиев е смятал според разследващите, че Стаевска е убедила любимата му да го изостави, и решил да й отмъсти.
“Познаваме се бегло, наистина моя приятелка бе близка с него, но не мога да си представя как може да поиска толкова жестоко нещо“, коментира Стаевска. Тя разказа, че се чувствала по-добре, но най-тежки били дните за превръзки, когато заради нетърпимите болки цял ден била под упойка.
Арестуваният Димитър Пачеджиев е един от големите производители на месо в София. Фирмата му “Коко“ се занимава още с търговия на едро и дребно на месни продукти.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Месар поръчал киселината за Стаевска | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди