изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:02 EEST
Социалистите се скараха за постове    
Политика
Избирането на членове във Висшия съвет на БСП скара социалистите по време на 47-ия конгрес на партия. След като бяха обявени резултатите от първия тур стана ясно, че премиерът Сергей Станишев е преизбран за лидер на левицата, предаде Дарик.


Според устава във Висшия съвет трябва влязат 62 делегирани членове и 119 пряко избрани.
След като отново избраха Станишев за председател на Висшия съвет, делегатите на конгреса на практика бламираха първото му предложение след преизбирането на поста. След първия тур на изборите от 119 членове, подложени на пряк избор на Висшия съвет, едва 27 успяха да прескочат нужната граница от обикновено мнозинство. Как да бъдат избрани останалите 92 скара социалистите в залата.
Премиерът Сергей Станишев, подкрепен от министъра на културата Стефан Данаилов, предложи да се проведе втори тур. Навлизаме в много важен период и Висшият съвет трябва да има висока ефективност, аргументира се Станишев. Знаем причината за този резултат, тя е в системата за гласуване, която позволява игри с листи, те не могат да бъдат избегнати, колкото и пъти да гласуваме, контрира Татяна Дончева.
От залата се чуха предложения останалите членове да бъдат избрани на принципа на висшегласието, така и стана, защото на два пъти социалистите отхвърлиха предложението на лидера си. Избираме Висш съвет, а не кметски наместници, възмути се от решението Кирил Добрев. Така бламираме нашия председател, добави Таско Ерменков.
По-късно конгресът на БСП избра с висшегласие още 92-ма членове на Висшия съвет на БСП, получили най-много гласове при прекия избор. Решението беше утвърдено с 684 гласа "за", 3 "против" и 9 "въздържал се".

дир.бг

 


Сходни връзки

Социалистите се скараха за постове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди