изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:12 EEST
С “МАЙЧИНА ГРИЖА” ДОБРИЧ БЕ ОБЛЯН ОТ ДОБРОТА    
Общество Дамският клуб "Майчина грижа" събра 35 000 лева на 12-ия си благотворителен бал, проведен в Деня на християнското семейство. Така осигури стипендии за още десетки талантливи деца на Добрич в тежко семейно положение. Своя дан за Вечерта на доброто дадоха и стипендианти на клуба

 

По традиция вече благотворителният бал на Дамски клуб “Майчина грижа” се превръща в светското събитие на Добрич. Вечерта на Доброто, която вече 12 години се случва в Деня на християнското семейство, се превърна и в благотворителното събитие на годината. На тазгодишния си бал клубът събра 35 000 лева, които ще се използват за стипендии на талантливи деца сираци, полусираци и в крайно тежко материално положение.

Досега клуб “Майчина грижа” е събрал и раздал като стипендии над 200 000 лева, съобщи президентът на клуба Сабина Дукова.  Подпомогнал е над 200 талантливи ученици и студенти от Добричка област, като 13 от децата са подпомагани в рамките на седем поредни години. Само през настоящата година клубът има над 30 стипендианти.

По традиция светското събитие на годината бе събрало много видни управленци, общественици и бизнесмени, традиционни дарители, хора с добри сърца, отворени за таланта на Добрич. Сред гостите бяха областният управител д-р Ердинч Хаджиев, председателят на Общинския съвет на Добрич Румен Иванов, зам.-кметът на Каварна Севинч Касабова, бившият зам.-областен управител на Добрич и настоящ член на екипа на министъра на държавната администрация Николай Василев - Дочка Костадинова, президентът на “Майчина грижа” – Каварна – Ани Цонева, бизнесмени от цялата Добричка област, Варна и Констанца. Всички около 200 гости изпълниха ресторант “Добруджа”, който бе потопен в запленяваща атмосфера, изпълнена със стил и изящество, подчинени на червената българска роза. Дамите от клуба, които всяка година творят своето голямо Добро с помощта на благотворителността на Добруджа, очарователни посрещаха своите гости     . Всички присъстващи ставаха дарители още със закупуването на покана за бала. Приходите от куверти бе отчетено, че възлизат на 9800 лева. 

Още преди началото на благотворителната вечер вече бяха събрани 2 600 лева дарения. Пожизнено семейството на почетния президент на "Майчина грижа" Сиса Павлова ще осигурява стипендия от 500 лева на талантливо момче-сирак. Мануела Марева, която работи в консултантска фирма в Германия, преведе 900 евро, а други 300 лева Георги Катраджиев.

Сред дарителите по време на благотворителния бал бяха областният управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев и кметът на Каварна Цонко Цонев, дарили по 500 лева, "Ротари клуб" и "Лайънс клуб", също с по 500 лева, кметът на Добрич Детелина Николова - 200 лева, ДКЦ I -200 лева, бизнесменът Йордан Вашев, фирма "Жив Ко", автокъща "Булит", Автосервиз "Нед Мобил", фирма "Ева", частен съдебен изпълнител Лучия Тасева, Иван Иванов - изп. директор на "Яйца и птици Зора Дончево", Катя и Тригор Алексиеви, Дарина и Ванко Иванови, нотариус Обретен Обретенов и други дарители, сред които и анонимни, оформиха сериозната сума от още 15 600 лева.

Много емоционална бе Вечерта на Доброто, а принос за това имаха домакините и техните партньори в лицето на водещия Драго Драганов и невероятните млади изпълнители Александър Байчев, Цветелина Радойчева и Георги Данчев. Бурни аплодисменти взривиха залата след изпълнението на феноменалната млада изпълнителка Калия Калчева. Като малко момиченце тя омагьосваше публиката с вокалните си изпълнения, особено с песни на Лили Иванова. В петък тя остави бездиханни присъстващите с клавирното си изпълнение. Малката Калия, която вече е шестокласничка в Музикалното училище в София, омагьоса присъстващите с виртуознността си с клавишите. Тя е стипендиант на клуб “Майчина грижа” и в петък отново бе определена стипендия за нея от 500 лева.

Всички изпълнители с таланта си допринесоха за това гостите на бала изключително да се забавляват, а сериозните дарения да се правят с добро настроение и усмивка. Много емоции предизвика благотворителният търг, на който бяха разиграни произведения на изкуството. Драго Драганов показа умения на водещ на вечерта, на отличен вокален изпълнител, а също така и на умел водещ на търгове с пристрастие към бизнесмените. Първа на търга бе обявена икона “Светото семейство”, предоставена от Марияна и Желчо Петрови, закупена и осветена в Йерусалим.  Тя бе закупена за 600 лева от бизнесдамата Татяна Стефанова. Дъщерята на художника Христо Господинов - Велина, представи графика от цикъла “Неспокойни мои делници”, която бе дарена от семейството му за търга. Това е първата негова творба, която напуска семейния фонд. Наддаването за нея достигна 1500 лева и графиката ще краси дома на Жанета и Ради Радеви. За 1200 лева пък бе закупена керамика на известния български художник Стоимен Стоилов. Тя бе дарена от бизнесмена Йордан Вашев, който е от Добрич, но развива бизнес във Варна. Той сподели, че през това лято за пръв път художникът, който е и почетен гражданин на Виена, е работил керамика. При това - провокиран именно от Вашев.  За Румъния пък отпътува картина на художника Георги Петров, който е бил стипендиант на клуб “Майчина грижа”. Тя бе закупена за 600 лева.   

Близо 200 награди бяха раздадени в томболата, приходите от която възлизат на 4960 лева. Много емоции за участниците в нея предизвика тегленето на 17-те големи награди. Сред тях имаше златен медальон на Богородица, застраховки "Имущество" от ДЗИ, бельо на фирма "Триумф", DVD плеър, микровълнова печка, GSM, нова година в голф комплекс "Лайтхаус", Великденско яйце с 24-каратово златно покритие и уикенд за двама в Истанбул, дарен от фирма "Караджъ турс". Бившият зам.-областен управител Дочка Костадинова спечели тридневен пакет в хотел "Грийн палас" в "Златни пясъци". Сред спечелилите комплект мъжко бельо от "Триумф" бе съпругата на председателя на Общинския съвет на Добрич Румен Иванов, а съпругата на нотаруис Юлиян Димитров, Даниела, която е и общински съветник, спечели комплект златни късмети за баница. Всъщност, късметът на Даниела доказа отново, че стореното Добро се връща, защото именно тя и съпругът и Юлиян Димитров бяха отличени на бала и получиха специално изработения плакет на "Майчина грижа" за дарителство, връчван всяка година на дългогодишни добротворци, скоито помагат на децата в нужда.

Награда имаше и за първата двойка, която откри танците на вечерта. Тя получи буркан пробиотичен мед, дарен от Пчелар на годината 2007 г. Той бе обезпечил 30 килограма мед за томболата. Бурканчето с кехлибарената течност отиде при бившият зам.-областен управител Дочка Костадинова и настоящия областен управител д-р Ердинч Хаджиев, които бяха най-смелите и откриха дансинга. За следващите танци от подканяне и специални награди нямаше нужда, защото доброто настроение бе обхванало всички добри хора, които споделиха Вечерта на Доброто и направиха своя благотворителен жест. Дансингът непрекъснато бе изпълнен под звуците на романтични балади, страстни танци и кръшни български хора. Стореното в тази нощ Доброто ще се умножи и ще даде възможност на десетки талантливи деца на Добрич, които не са имали шанса да растат със своите семейства, да се развиват и да сътворят много красота и изящество, които и занапред да ни провокират към добри дела. Ето защо, най-силните думи, отправени към присъствалите на бала, бяха тези на президента на клуба Сабина Дукова: “Благодаря и дълбок поклон за Доброто!”

Станислава КРЪСТЕВА

Снимки Любен ЖЕЛЯЗКОВ

 

 

 


Сходни връзки

С “МАЙЧИНА ГРИЖА” ДОБРИЧ БЕ ОБЛЯН ОТ ДОБРОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди