изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:37 EEST
ПАК СЪКРАЩЕНИЯ В БТК?    
ИкономикаМножество апетитни имоти има БТК в Добричко, като предположенията на бивши и настоящи служители на компанията са, че някой ще продаде за жълти стотинки и мачтовия парк на нос Калиакра

От свои източници НДТ научи, че пак се задават съкращения в БТК. Бивши и настоящи служители на телекома са категорични, че предстои поредна препродажба на доскоро едно от най-печелившите държавни предприятия, с които обаче държавната хазна се раздели и продажбата й напълни чужди джобове. В момента интерес представляват множеството имоти на БТК в цялата област, като някои от тях са особено апетитни, върви мълвата в града. От бивши вече служители на компанията стана ясно, че техни колеги, които все още са на работа, усилено говорят, че се очаква да бъде продадена сградата на компанията, която е разположена на пъпа на града. Преди години тя бе обща собственост на вече двете обособени фирми - "Български пощи" ЕАД и телекома. С решение от 1.9.1992 г. бе взето решение да се разделят двете дружества, а от 2003 г. пощите имат свой акт за държавна собственост за тази част от сградата, в която се помещават и извършват своите дейности. Реално обаче пощите държат едва 25 на сто от сградата. Друг имот, който със сигурност би предизвикал лудо наддаване, е почивната база на двете компании в Албена. Тя се намира в непосредствена близост до пощата и централното управление на туристическия комплекс. В годините на подялба двете фирми се споразумяват станцията да се раздели 50:50 и така днес тя работи с корпус БТК и корпус Български пощи, като всеки от тях посреща служители на своята компания. И макар че - според споразумението, станцията не може да бъде продадена без съгласието на пощите, никой не е сигурен, дали това няма да се случи, защото в България всичко е възможно.
Сред слуховете, които се носят е и този, че масово по селата, където компанията има сгради, в които се помещават селските телефонни централи, те ще бъдат освободени и сигурно продадени или най-малко отдадени под наем, а съответно техниците, които ги обслужват - изпратени в бюрата по труда. Сред решенията, които компанията вземала, е поставяне на Вивателска клетка, тъй като двете дружества са едно и през нея вече върви и предоставяне и на стационарна телефония, разкриха още за НДТ запознати с дейността на фирмата.
Друг имот на компанията в Добричко е мачтовият парк на нос Калиакра, разположен на площ от 330 дка, в който има разположени 8 мачти с височина 142 м и 2 с височина 174 м. Оттам се извършва транслирането на 4 национални радиопрограми - "Хоризонт", "Христо Ботев", радио "Варна" и "Дарик радио". Според работещите в РТВ-Добрич, по всяка вероятно ще бъдат продадени като цяло всички такива съоръжения, към които спадат и телевизионните кули. Към момента само при тях няма спусната програма за доброволно напускане, защото в Добричко работещите в системата били на абсолютния минимум - 18 души.
 


Сходни връзки

ПАК СЪКРАЩЕНИЯ В БТК? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди