изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:37 EEST
Бойко Борисов: Няма да се извиня на комунистите    
Политика София. Столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се извини на БСП за изказването си, че в партията всички са без морал. Това каза Бойко Борисов пред Агенция “Фокус”. По повод решението на Комисията за защита от дискриминация, Борисов заяви - „За съжаление аз мислех, че тези хора се шегуват, но пък сега истински се радвам да разбера, че дискриминирам Комунистическата партия.

След 47-ия конгрес считам за нужно да я наричам така, защото тя в голямата си част на нейното съществуване е Компартия. Радвам се, че съм могъл да дискриминирам тези хора, които са нанесли непоправими щети на стотици хиляди българи, включително и на моето семейство, когато са екзекутирали дядо ми. Съжалявам, че има комисия, която може да отсъди в полза на комунистите за обида, че нямат морал. Това е безспорно, че те нямат морал. В противен случай те не биха се съюзили нито с монарха, нито с ДПС, тъй като именно те извършиха Възродителния процес срещу тези хора”, заяви Борисов.
По думите му - комисията би трябвало да се занимае с всички жертви в концентрационните лагери по време на управлението на тази партия. „Ако аз съм им нанесъл морална обида, то те са убили хиляди хора, хиляди хора са безследно изчезнали... Не само, че няма да им се извиня, а и се чувствам горд пред паметта на дядо ми и на загиналите в борбата с комунистите. Горд се чувствам, че тези хора дори за миг са почувствали дискриминация, каквато ние сме чувствали през целия си живот от тях”, каза Борисов.
За обективността на тази комисия ще съдим, след като видим какви решения ще произнесе, когато всички заведем жалби заради фразата „Здравейте циркаджии” - допълни той. По думите му – жалкото е, че колкото повече БСП губи позиции, толкова повече се занимава с институционален натиск.
На въпрос – какво ще прави, ако го задължат да плати някакво обезщетение, Борисов заяви, че ще продаде на търг футболната си фланелка и ще направи пункт в София за дарения, с които да събере сумата.
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Няма да се извиня на комунистите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди