изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:36 EEST
НАЧАЛНИ УРОЦИ ПО ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ПОМОЩ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ    
ОбразованиеДоброволци от Българския младежки Червен кръст - Добрич гостуваха на децата от ЦДГ №10 "Слънчице" и ЦДГ №27 "Славейче" в рамките на проекта "Клуб "Приятели на цар Светофар".

Той се реализира от сдружение за развитие на деца и млади хора "Славейче" по програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на община Добрич. 
Симона Димитрова и Росица Маринова са единайсетокласнички от Добрич. Те са доброволци към МБЧК. Младите червенокръстки разказаха на децата как трябва да се пресича улица, за да не се наранят, както и какво трябва да се направи при инцидент преди да дойде линейката.  Те показаха на малчуганите как да направят превръзка, да бинтоват или да сложат лепенка на рана.
През тази седмица възпитаниците на двете детски градини  ще проведат демонстрационни занимания на новооборудваните учебни площадки за безопасно движение по пътищата, които ще имат и говорещи пътни знаци.
В началото на миналата седмица възпитаниците на двете детски градини се запознаха с безопасността на пътя и правилата за движение по пътищата. Техни гости бяха инспектор Румен Стоянов от сектор "Пътна полиция"  към ОД на МВР и специалисти от отдел "Опазване на общественото здраве" към РИОКОЗ. 
Целта на проекта е възпитаване на децата в безопасност на движението по пътищата чрез прилагане и утвърждаване на транспортна  култура и формиране на умения да се опазят сами на пътя. По него се оборудват външна площадка и зала по безопасност на движението.
 


Сходни връзки

НАЧАЛНИ УРОЦИ ПО ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ПОМОЩ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАЧАЛНИ УРОЦИ ПО ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ПОМОЩ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Автор: Anonymous да 2008-12-03 @ 15:15 EET
Големи простотии правят в някой детски градини. Народът полудя да се доказва на кметицата ли, на Нейчев ли-незнам. Цар-светофар?- дрън, дрън. Колеги, дайте по научно, вий фундаментални науки не сте ли учили? Методика? Няма оригиналност на идеята.Липсва стил.Родителите не реагират ли?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди