изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:43 EEST
Велчев: Против съм легализация на проституцията    
Новини
85 души са осъдени в България за трафик на хора през 2007 г. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев по време на видеоконференция с Вашинтгон с участието на посланика на САЩ в София н.пр. Нанси Макълдауни.


Велчев изрази възмущението си от двойния стандарт на българското общество, което се възмущава, когато една жена е завлечена да проституира в чужбина, и липсата на реакция, ако това се случва в голям български курорт, предаде Дарик.
„Изразът легализиране на проституцията е една голяма подмяна на проблема. Когато в България се говори за легализация на проституцията, всъщност имаме предвид легализация на дейности, съпътстващи проституцията, имам предвид сводничеството, съдържателството на публични домове, ако трябва да обобщя, искаме да легализираме експлоатацията на човешки същества. Аз съм против легализацията на каквато и да били експлоатация. Аз съм против легализацията на бизнеса на организираните престъпни групи, само защото това може да е благоприятно за туризма, например. Аз съм против легализацията на този тип бизнес, защото не искам да дадем още една правна форма на организираните престъпни групи в България да перат пари”, каза още Велчев.
Марк Лейгън - директор на Отдела за борба с трафика на хора в Държавния департамент в американската столица, посочи, че 95% от жертвите са насилвани, за да проституират. Той изрази задоволство от решението на България да не се легализира проституцията.
Посланик Макълдауни заяви, че трябва да се наблегне на три направления за успешна борба с трафика на хора - образование на населението, помощ на жертвите и ефективност на правораздавателната система. dir.bg
 


Сходни връзки

Велчев: Против съм легализация на проституцията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди