изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:13 EEST
ПОСТАВЯТ БАРЕЛЕФ НА МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ    
НовиниДа бъде поставен барелеф на именитият диригент, Почетния гражданин на Добрич Маестро Захари Медникаров, предлагат от Европейската асоциация на пеещите добруджанци.

Идеята е той да е на фасадата на сградата, където се помещават създадените и от него и ръководени в продължение на дълги години Детски хор и хор "Добруджански звуци". През миналата седмица по този повод е проведена среща с представители на собствениците на сградата - община Добрич и еврейската организацията "Шалом"-Варна, съобщи зам.-кметът Иван Колев. От "Шалом" са обещали в най-скоро време да дадат писмено становище за това дали са съгласни на фасадата на тази сграда да се постави барелеф на Маестро Медникаров. След това предложение ще бъде внесено за обсъждане и в Общинския съвет в Добрич.
Предварителните разчети сочат, че за изработването и монтирането на барелефа ще са нужни около 5 000 лева. Идеята е те да се съберат от дарители, без участие на общината.
 


Сходни връзки

ПОСТАВЯТ БАРЕЛЕФ НА МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди