изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:03 EEST
Първанов: Стана много неприятно...    
Новини
Президентът Георги Първанов определи като много неприятен факт окончателно спрените за България 220 милиона евро по програма ФАР.


Отговорността за това носи българското правителство, заяви във Велико Търново държавният глава, цитиран от Дарик.
Той обаче отказа да коментира дали трябва да има министерски оставки заради спрените от Европейската комисия средства.
„В ЕК със сигурност има среди, който не са дооценили онова, което беше направено в тези няколко месеца много интензивна работа. Става дума за структурните и кадровите промени, много конкретни действия, които бяха предприети и които се видяха в хода на самите експертни проверки”, коментира Първанов.
Той отбеляза още, че „без да подценявам тежестта на тази оценка, определено смятам, че вече се заражда една тенденция в контекста на предстоящите евроизбори през юни следващата година България да става заложник на битката между основните сили и претенденти за спечелването на тези избори дори в европейски мащаб” и допълни, че именно заради това апелира за допълнителни усилия както от българското правителство, така и от ЕК, за това да се намери ефективен диалог, които реално да отразява всяка предприета стъпка или всяка несвършена работа.
„Много важно е при такива оценки, анализи и доклади, независимо дали става дума за Брюксел или за София, да се говори с конкретни имена и факти, защото общите тежките оценки не работят нито за едната, нито за другата страна”, каза още президентът.
„Отговорността се носи от правителството. Става дума за нещо, което засяга много широк кръг от министерства. Разбира се, има и такива които в по-тесен смисъл носят своята отговорност. Станаха много положителни факти, ако тези, които са се изказали от името на комисията имат предвид нещо, което е било преди предишния доклад – то нека да го кажат. Но в същото време да си затвориш очите и да пренебрегнеш това, което беше направено през последните няколко месеца, ежедневния труд на толкова много експерти и специалисти, аз мисля не е коректно, коментира още държавния глава.
dir.bg
 


Сходни връзки

Първанов: Стана много неприятно... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди