изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:46 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото   денонощиe  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани три  престъпления.

 

На 24/25 ноември 2008 година в гр.Балчик,  неизвестно лице, противозаконно е отнело лек автомобил марка “БМВ”, собственост на жител от същия град. Автомобилът е бил паркиран  на територията на град Балчик.

По случая работят служители на РУ на МВР – Балчик. Провеждат оперативно - издирвателни мероприятия, за установяването и задържанито извършителя на престъпното деяние.

 

Девет пътно - транспортни произшествия с един пострадал гражданин  са регистрирани през изминалото денонощие на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/5/ и на територията на общините Балчик/3/ и Добричка/1/.

 

На 25 ноември 2008 година, около 17.00 часа, по бул. “25 Септември” в гр.Добрич е възникнало пътно – транспортно произшествие при което лек автомобил марка “Рено”, управляван от 38 – годишен водач от гр.Варна, с инициали Р.Д., е блъснал 48 – годишна пешходка от гр.Добрич. В резултат на пътното - транспортното произшествие, жената е получила контузия в областта на главата и натъртвания по тялото. След преглед в ЦСМП – гр.Добрич, последната е изписана за домашно лечение.

 

За времето от 18.00 часа до 22.20 часа на 25 ноември 2008 година, от полицейски автопатрули на Първо и Второ РУ на МВР – Добрич, са установени двама водачи  с инициали  Х.Д./56г./ от с.Змеево, община Балчик и Б.П./38г./ от гр.Добрич, които са управлявали леки автомобили, след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства, с които са изпробвани  водачите, са отчели следните стойности в издишвания от тях въздух: 1.74 промила/Х.Д./ и 1.82 промила/Б.П./.

Преди установяването на употребата на алкохол, водачът Х.Д. е участвал в пътно – транспортно произшествие с материални щети. В района на с.Приморци, общ.Добричка се ударил се с друг  лек автомобил. Веднага е напуснал  района пътното произшествието.

В резултат на предприетите незабавни оперативни и заградителни мероприятия, организирани от полицейски автопатрули на Второ РУ на МВР – Добрич, напусналият местопроизшествиет водач е задържан в покрайнините на гр. Добрич.  

По надлежния ред на двамата водачи, управлявали след употреба на алкохол са взети кръвни проби.  Лицата са задържани за срок от 24 часа в РУ на МВР.

ОД на МВР – гр.Добрич, за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторни превозни средства, след употреба на алкохол, води не само до сериозни административни и наказателни санкции, но често пъти завършва и с фатални последици не само за водачите употребили алкохол, но и за други напълно невинни участници в движението. 

 

През изминалото денонощие звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич, са участвали в гасенето на един  пожар.

 

На 26 ноември 2008 година, около 05.52 часа, в “Пожарна безопасност и спасяване” – гр.Добрич е получен сигнал за възникнал пожр в помещение, намиращо се в района на ул.”Ив.Вазов” в гр.Добрич.

Пожарът е потушен от дежурен екип на Първа РС”ПБС” – гр.Добрич. В резултат на пожара са унищожени електрическа печка и около три квадратни метра фазер. Спасено е помещението.

Пожарът е предизвикан от електрическата печка.

26 ноември 2008г.                                                          ОД на МВР - Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди