изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:41 EEST
АЛБЕНА ЩЕ ПРОДАВА ДЕЛА СИ В АЛБЕНА ИНВЕСТ    
НовиниЗа 18 януари е насрочено извънредно общо събрание на акционерите на "Албена" АД, на което ще се гласува за продажба на участието на "Албена" в капитала на "Албена Инвест Холдинг", както и за покупка на 100% от капитала на дружеството "Интерскай" ЕООД, съобщи "Албена" АД чрез Бюлетин Investor.bg.

"Албена" АД притежава 47,83% от капитала на "Албена Инвест Холдинг". Изчислената стойност за продавания пакет е в размер на между 18 703 644,21 лв. (по 7,11 лв. на акция) и 26 700 701,65 лв. (по 10,15 лв. на акция). Купувач по сделката се предвижда да е "Албена Холдинг" АД. Сделката за продажба на акциите ще бъде съобразена и с текущата пазарна цена на акциите към деня на извършване на продажбата и в рамките на определената в оценката цена за акциите на "Албена Инвест Холдинг" АД, става ясно още от мотивирания доклад на СД към акционерите на "Албена" АД.
"Албена" АД възнамерява да придобие от "Албена Холдинг" АД 100% от дяловете в капитала на "Интерскай" ЕООД общо за 26 573 000 лв. Финансирането на покупката ще се извърши чрез продажбата на участието на "Албена" АД в капитала на "Албена Инвест Холдинг". Основните активи на "Интерскай" ЕООД към настоящия момент са летище "Лесново" и лиценз за осъществяване на дейност като летищен оператор. Освен летището и лиценза "Интерскай" ЕООД притежава и други активи, сред които мотел в гр. Дряново, 376 дка земеделски земи, 70% от капитала на "Актив сип" и др. До момента на днешната търговска сесия книжата на "Албена" АД добавят 8,9% до 27 лева, а тези на "Албена Инвест Холдинг" отчитат ръст от 9,16% до 4,53 лева.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ЩЕ ПРОДАВА ДЕЛА СИ В АЛБЕНА ИНВЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди