изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:17 EEST
Освободиха заложниците от хотел "Тадж Махал" в Мумбай    
По светаСред загиналите общо 101 души при вчерашните нападения на ислямски екстремисти срещу хотели, болници и бизнес обекти в Мумбай има най-малко шестима чужденци


Всички заложници, държани от ислямистки терористи в луксозния хотел "Тадж Махал" в Мумбай, са освободени, съобщи началникът на полицията в щата Махаращра, цитиран от ИТАР-ТАСС. В "Тадж Махал" е имало около 50 заложници и петима терористи. За съдбата на нападателите не се съобщава нищо.
Все още терористите държат заложници в друг луксозен хотел, "Трайдънт-Оберой". Там операцията на полицията и силите за борба с тероризма продължава. Полагат се всички усилия да бъдат избягнати цивилни жертви. След началото на полицейската операция бяха чути две силни експлозии, съобщи Ройтерс.
Полицаи са обградили пететажното представителство на крайно ортодоксалната еврейска организация "Чабад Либавич", което бе превзето от нападателите. Централата на организацията е в Ню Йорк, посочва Асошиейтед прес. В зданието има синагога, учебен център и офиси на организацията. Една от нейните дейности е борба с наркотиците. При нападението екстремистите убили трима души и използвали гранати, за да разпръснат голяма група съседи, които се опитали да попречат на нападателите да проникнат в зданието. За съдбата на директора на представителството, равин Залман Шмоткин, и на семейството му няма данни, съобщи АП.
Сред загиналите общо 101 души при вчерашните нападения на ислямски екстремисти срещу хотели, болници и бизнес обекти в Мумбай има най-малко шестима чужденци, в това число японец, австралиец, италианец и англичанин. За останалите жертви няма информация, уточнява Дарик. Сред ранените има седем англичани.

А.Г.

insurance.bg

 


Сходни връзки

Освободиха заложниците от хотел "Тадж Махал" в Мумбай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди