изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-26 @ 12:16 EEST
НОВА НАРЕДБА ЗА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ ПРИЕМА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоНова наредба за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество предстои да бъде приета в община Добричка.

На заседание на Общинския съвет вчера тя бе гласувана на първо четене. Наредбата е подготвена от временна комисия, която проведе три-четири заседания, обясни председателят на ОбС Славка Петрова. С документа се определят условията и редът за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи общинска собственост на община Добричка, както и конкретните правомощия на кмета на общината, кметовете на кметства и кметските наместници в съответствие със законодателството в тази област. В раздела за административно-наказателни разпоредби са определени санкциите, които ще плащат нарушителите на наредбата. За физически лица глобата ще е до 1000 лева, а при повторно нарушение - до 3000 лева. Ако нарушители са еднолични търговци и юридически лица те ще трябва да заплащат до 5000 лева глоба и до 10000 лева - ако нарушението е повторно. Предстои окончателното гласуване на наредбата.
На сесията съветниците приеха информация относно спазване на Наредба № 6 за управление на дейностите по третиране на отпадъци и поддържане чистотата на територията на община Добричка. От нея стана ясно, че по приетата през март т. г. Програма за управление на отпадъците за периода 2008-2012 година. е започнало въвеждането на система за организирано събиране и третиране на твърдите битови отпадъци от населените места. Общината вече е закупила 308 контейнера тип "Бобър" за 161 063 лева и e сключила 3-годишен договор с "А. С. А.Шеле"-София. Съгласно него фирмата е предоставила на общината безвъзмездно 225 контейнера, така че към момента в населените места те са общо 533.
Съветниците гласуваха ОбС да не даде съгласието си за учредяване на отстъпено право на строеж на "Норекс Енерджи Мениджмънт" ООД в землището на селата Царевец и Ломница за изграждане на ветрови паркове. Гласувано бе предложение на Председателския съвет към ОбС относно избиране на съдебни заседатели в Окръжния съд в Добрич. Съветниците гласуваха "за" направеното предложение от сдружение "Европейска Добруджа" за включването му в проекти на община Добричка. Стана ясно, че неправителствената организация инициира и предлага реализирането на проект "Добруджанско село" по оперативна програма "Регионално развитие". Той предвижда създаване на целогодишен Туристически и спортен център на територията на общината.
Съветниците приеха докладна записка, внесена от кмета Петко Петков, относно промяна по бюджета на община Добричка за 2008 г. в делегираната държавна дейност Дом за деца лишени от родителски грижи "Добруджанче" в  с. Овчарово. Решено бе на Председателски съвет да бъде сформирана комисия, която да посети дома и да установи подходящи ли са условията, при които се отглеждат децата. Гласувано бе и предложението за реформиране на социалното заведение. Така чрез развитие на алтернативни социални услуги ще се подобри качеството на живот на децата в дома и ще бъдат осигурени условия, близки до семейната среда. Ще се осигури равен шанс за възпитаниците на дома за пълноценно участие в реалния живот.
НДТ

 

 


Сходни връзки

НОВА НАРЕДБА ЗА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ ПРИЕМА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди