изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:39 EEST
ГЕОРГИ КОЛАРОВ:ПОЛИТИКАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТРАВМАТИЗМА НА ПЪТЯ СТАВА ВСЕ ПО-ЛИБЕРАЛНА    
Ред и сигурностМоето становище е, че политиката по отношение на травматизма при транспорта през годините става все по-либерална.

Това каза на брифинг окръжният прокурор на Добрич Георги Коларов в отговор на журналистически въпрос дали не са твърде леки наказанията за шофьорите, убили пешеходци. Магистратът посочи, че най-често в такива случаи, както и при загинали водачи, присъдите са условни. Ако трябва да се води реална борба срещу този вид престъпност следва да се повиши наказателната отговорност, каза окръжният прокурор. Той посочи, че в Добрич общината взема технически мерки по отношение на безопасността на пешеходците, но правата им не се спазват от водачите и те не спират на пешеходните пътеки.
182 тежки пътно-транспортни произшествия с 31 загинали и 209 ранени са регистрирани в областта от началото на годината, съобщи Георги Коларов. Данните сочат, че за същия период на м. г. тежките катастрофи са били 160, с 32 жертви и 189 пострадали. Основната причина за възникването на ПТП е движението с висока или несъобразена скорост. На второ място се нарежда отнемането на предимство на автомобил или пешеходец, следва го употребата на алкохол от страна на водачите. Значителен дял сред тежките катастрофи по вид заема блъскането в неподвижна преграда - в 44 от случаите, в 37 става дума за удар между две коли, а в 35 - на блъскане на пешеходец.
18 759 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в областта от началото на годината, съобщи още Георги Коларов. Съставени са 14 650 акта, а 104 водачи са глобени по фиш. Установените до момента нарушения са със 798 повече в сравнение със същия период на м. г., а актовете - с 1 875. От началото на годината до сега органите на реда са спипали 194 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол до 1,2 промила, при 258 са установени над 1,2 промила. 906 души са хванати да шофират без да притежават свидетелство за правоуправление. За различни нарушения пък 1 605 водачи са останали без книжки. От началото на годината са образувани 251 дознания и 29 бързи производства срещу пияни водачи и 77 дознания и 1 бързо производство - срещу неправоспособни шофьори. НДТ
 


Сходни връзки

ГЕОРГИ КОЛАРОВ:ПОЛИТИКАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТРАВМАТИЗМА НА ПЪТЯ СТАВА ВСЕ ПО-ЛИБЕРАЛНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди