изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:32 EEST
Има реална опасност България да изпадне от ЕС, според Ваня Цветкова    
Политика Кюстендил. Българска нова демокрация /БНД/ още през лятото предупреждаваше, че ако правителството продължава да води политиката си по този начин, ние тотално ще загубим не само доверието, но и определените ни финансови средства от Европейския съюз /ЕС/. Това заяви в предаването „Метроном” на радио „Фокус” – Кюстендил депутатът от БНД Ваня Цветкова.

Тя подчерта, че последното решение на Европейката комисия /ЕК/ за замразяване на средствата е достатъчно ясен знак, че България вече е загубила това доверие. Според нея, в условията на финансова криза, парите от еврофондовете са били крайно необходими, тъй като те са тези, които биха спасили българската икономика и българския бизнес. „За съжаление БСП, заедно с партньорите й от НДСВ и ДПС, имат едно изключително порочно мислене, то винаги е насочено към спечелването на материален ресурс, за да могат да купуват гласове. А това се прави с цел – задържането им на власт, за да могат да захранват впоследствие техния бизнес и обръчите от фирми”, каза Цветкова. Според нея има реална опасност България да изпадне от ЕС като държава, която не използва рационално средствата от еврофондовете. „Тройната коалиция изигра един невероятен комар с българските данъкоплатци и с техните пари и това е скандално”, коментира Цветкова. Тя подчерта, че критиките на ЕК към България са основателни и навременни. „Крайно време е целият български народ да даде вот на недоверие на нова правителство, защото в противен случай България ще стане по-зле и от азиатска държава”, допълни Цветкова. Според нея един бъдещ вот на недоверие към правителството би могъл да успее само ако има пробив в тройната коалиция. „Без един такъв пробив и активирането на гражданското общество вотът няма да успее. Такъв пробив е труден, тъй като са заложени много интереси”, допълни Цветкова.
Петя ПЕТРОВА
 


Сходни връзки

Има реална опасност България да изпадне от ЕС, според Ваня Цветкова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди