изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:33 EEST
Томов може да получи до 30 години затвор    
Ред и сигурност
До края на годината в съда да бъдат внесени обвиненията срещу Мариус Цаков, Иван Леков и Александър Томов.


Такава надежда изрази Роман Василев – заместник-градски прокурор на София, пред Дарик.
„На заместник-областния управител на Софийска област Мариус Цаков е подготвено окончателно обвинение и до края на годината ще бъде внесено в съда. Делото срещу заместник-председателя на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Иван Леков е почти финализирано. Считам, че и то до края на годината ще бъде внесено”, обясни Василев.
Във връзка с информацията, че тази седмица се повдига обвинение срещу Александър Томов за присвояване на 29 млн. лева чрез продажба на недвижими имоти, от които нищо не е постъпило в „Кремиковци”, Василев коментира: „Има виновни за определените сделки, за които прокуратурата е повдигнала обвинение, и се надяваме до средата на декември – между 4-и и 15-и – да бъде предявено делото и до края на годината да бъде внесено в Софийски градски съд. За присвояване в особено големи размери престъпленията се наказват от 15 до 30 години затвор”.
По случая с бившия изпълнителен директор на “Булгартабак“ Христо Лачев, заместник- градският прокурор обясни: „Беше повдигнато обвинение за укриване на доходи на него и на съпругата му, има влязъл в сила данъчно-ревизионен акт, делото е внесено в съда и му е повдигнато ново обвинение за присвояване, има още две други дела за присвояване и едно за безстопанственост. Всичките тези обвинителни актове се надяваме да бъдат внесени и той да получи съответното наказание”.
„Ако документите на ОЛАФ станат доказателства в български съд, ще бъде добре, за да не се преповтарят и да се търсят доказателства от наша страна по линия на международното сътрудничество. Това ще ускори нещата процедурно”, коментира Василев по отношение на тромавата правна система и спора дали докладите на ОЛАФ могат да се използват в съда. Дир.бг
 


Сходни връзки

Томов може да получи до 30 години затвор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди