изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:32 EEST
Едва десет терористи нападнали Мумбай    
По света
Едва 10 въоръжени лица са участвали в кървавите терористични нападения в индийския град Мумбай, които причиниха най-малко 195 жертви, заявяват индийски представители, цитирани от Асошиейтед прес, на която се позова БТА.


Девет от нападателите са убити, а един е заловен, заяви премиерът на щата Махаращра. В момента властите разпитват задържания, който според вицепремиера на Махаращра е пакистанец.
Нападателите са използвали усъвършенствана екипировка и Джи Пи Ес, мобилни и сателитни телефони за комуникация. Поддържали са постоянен контакт с чужда държава, заяви вицепремирът.
В петък индийският външен министър Пранаб Мукерджи каза пред репортери, че доказателства сочат, че някои елементи в Исламабад са отговори за терористичните нападения в Мумбай, припомня АП.
Пакистанската държава обеща да помогне на разследването. Пакистанският президент Асиф Али Зардари заяви днес по телевизия Си Ен Ен, че ако му бъдат представени доказателства за участие на пакистански граждани или пакистански групи в атаките в Мумбай, ще предприеме незабавни действия, съобщи Ройтерс.
Екип от агенти на ФБР пътува към Индия, за да помогне на властите.
Близо 295 души бяха ранени при насилието, което избухна след нападения на 10 обекта в Мумбай в сряда вечерта. Убити бяха най-малко 20 войници и полицаи. Сред загиналите чужденци има шестима американци, съобщи посолството на САЩ. Сред жертвите са също германци, канадци, израелци, както и жители на Великобритания, Италия, Япония, Китай, Тайланд, Австралия и Сингапур.
Индийските командоси са спасили общо 610 души от двата големи хотела и еврейския център в Мумбай, които бяха окупирани от въоръжени нападатели, съобщи представител на индийските сили за сигурност, цитиран от Франс прес.
Благодарни тълпи индийци се струпаха около шест автобуса с изтощени и небръснати командоси, като се ръкуваха с тях, и им подаряваха цветя, съобщава АП. Командосите, облечени в черни униформи, заявиха, че им е наредено да не говорят за операцията, но споделиха, че не са спали, откакто започна драмата. dir.bg
 


Сходни връзки

Едва десет терористи нападнали Мумбай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди