изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:04 EEST
ДСБ предлага дясна коалиция    
Политика

По време на петото Национално събрание на партията лидерът Иван Костов обяви, че партията ще бъде инициатор за създаване на дясна изборна коалиция, която да участва в управлението на страната. Той обаче не уточни с кого ще бъде тази коалиция. Вчера Костов критикува лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за думите му относно възродителния процес. Борисов заяви, че неговите цели са били правилни, а методите грешни. В последствие столичния кмет се оправда, че не е бил разбран.



Лидерът на ДСБ каза, че с ГЕРБ имат принципни и програмни различия, защото по думите му те нямат еднозначно отрицателно отношение към тоталитарните режими. “Абсолютно недопустимо за нас е, наш бъдещ политически партньор да приема целите на Възродителния процес”, обяви Костов.

„Да кажеш за Възродителния процес, че е с добри цели и лошо изпълнение - това е етническа нетолерантност, не може така. Това е все едно да кажеш на един човек - правилно са ти сменили името, правилно са те изселили", заяви Иван Костов вчера в ефира на бТВ.

“Опитваме по някакъв начин да се сближаваме с оглед на това да има проевропейска реформаторска алтернатива на това управление, да се възстанови европейското финансиране и доверие към България, но различията непрекъснато се увеличават”, заяви председателят на ДСБ посочи още вчера Костов.

Днес обаче той заяви, че целта на ДСБ не може да бъде просто самостоятелна група в следващия парламент. “Сега изправени пред европейска изолация и нарастващата мощ на мафията трябва да сме готови да загърбим и своите сметки”, добави той.

“Чрез тази дясна изборна алтернатива ДСБ ще бъде гарант и коректив за проевропейско реформаторско управление”, смята бившият премиер.

В доклада си той обясни бъдещите цели и действия на ДСБ. “Ще бъде отстранена мафията и олигархията от властта, БСП, ДПС и НДСВ ще бъдат изпратени в опозиция”, обеща лидерът на ДСБ.

По думите на Костов партията ще съблюдава безкомпромисно етническата толерантност и ще работи за разрушаване на гетото, в което Доган и компания държат българските турци.

“Още един управленски мандат на тройната коалиция би бил непоносим, коментира той. Когато се обявихме за силна България в обединена Европа за мнозина звучахме неразбираемо.

Когато станахме европейски членове ясно се вижда какво е да сме слаба България в обединена Европа”, добави Иван Костов.

Лидерът на ДСБ се похвали, че партията е най-активната, най-категоричната и на моменти единствената опозиция в 40-тото Народно събрание. “ДСБ осъществява почти 37 % от контрола върху правителството”, посочи Костов.

От събранието отсъстваха депутатите Николай Михайлов, Нено Димов и Антонела Понева, които се смятат за представители на вътрешна опозиция в ДСБ. По време на събранието някои от делегатите също се изказаха доста резервирано за бъдеща коалиция с ГЕРБ. Въпреки това, ръководството на ДСБ получи мандат за започване на преговори.

bpost.bg

 


Сходни връзки

ДСБ предлага дясна коалиция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди