изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:45 EEST
Емел Етем чисти в Гражданска защита    
Новини Бившият директор на Гражданската защита Андрей Иванов ще съди Министерството на извънредните ситуации и лично вицепремиерката Емел Етем за неправомерно уволнение.

Това каза самият той пред “Труд”, предаде БГНЕС.
Иванов беше отстранен от поста в петък следобед, като официалната позиция на ведомството бе, че не си е изпълнявал служебните задължения.
“Аз съм в администрацията от доста години и много добре знам, че един ръководител, ако реши нещо да направи, преди това трябва да подготви нещата така, че взетото решение да изглежда оправдано. В тази връзка бях наказан веднъж през годината, а сега ми беше връчена заповед за дисциплинарно уволнение за неизпълнение на служебни задължения”, обясни Иванов.
Конкретният повод за отстраняването бил снеговалеж на Витоша на 5 октомври т.г., когато паднали клони прекъсват електрозахранването, а екипи на Гражданската защита се забавят с отстраняването на проблема. Преди това през юли т.г. Иванов е наказан заради забавяне на написване на инструкция. Той отказа да разкрие подробности за двата случая.
Бившият началник на националната служба признава, че е знаел за готвеното уволнение още в началото на годината, но никога Емел Етем не му е казвала в прав текст, че ще го освободи. Той поддържа тезата, че отстраняването му е продиктувано от политически интереси.
“Масовото освобождаване на служители с огромен опит и дълги години в тази система и замяната им с удобни хора може да бъде само политическо решение. Все пак кадровата политика се води от министъра”, коментира Иванов. Той разказа, че преди годишното атестиране на служителите Етем му е съобщила, че оценяването тази година ще бъде направено от нея. Министърката на извънредните ситуации поставила оценка “5” (б. а. - най-ниската) на седем териториални директори в Гражданската защита, които според закона можело безпрепятствено да бъдат отстранени без възможност за оспорване на решението в съда.
“Много добре познавам, както силните, така и слабите страни на териториалните директори. Мисля, че ги познавам по-добре от министъра. Понеже законът ми дава право аз да извършвам оценяването, предложените от министъра оценки не бяха потвърдени от мен. Поставих мои оценки и затова към настоящия момент няма директор, който да бъде отстранен по този ред”, обясни Иванов. По негови думи това не се е харесало на Емел Етем. Дир.бг
 


Сходни връзки

Емел Етем чисти в Гражданска защита | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди