изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:33 EEST
Депутатите с пенсия от 1400 лв. на 55?    
Новини КНСБ се обяви срещу депутатската пенсия, надхвърляща 1400 лв. се казва в официално становище на синдиката, изпратено до Парламентарната комисия по социална политика и до медиите, предаде БГНЕС.

Позицията на синдиката е по повод законопроекта депутатите да се пенсионират на 55 години с пенсия от 70 на сто от депутатската им заплата. В. "Сега" съобщи, че вносители на законопроекта са трима депутати от "Атака" - Ваню Хърков, Христо Попов и Илиян Илиев, получена е подкрепата от четирима народни избранници от БСП - Иван Даков, Костадин Кобаков, Станка Маринчева и Борис Николов. "За" са независимите Петър Берон и Йордан Величков, както и депутатите от БНД Николай Свинаров и Валентин Милтенов. Симпатии към проекта проявява и другият парламентарен зам.-председател - Юнал Лютфи от ДПС.
Базовите заплати на редовите депутати вече са около 2100 лева.
"Ръководството на КНСБ е силно изненадано и неприятно впечатлено от тази ярка демонстрация на опит за лично облагодетелстване", пише в писмото, цитирано и от БТА. Според синдикатите това би било и неморално.
За какъв екпертен потенциал говорите, в мотивите си към проекта, след като има депутати, които не са виждали как изглежда залата от парламентарната трибуна или са се изказали за 3 години по 2-3 пъти. За какъв морал може да става дума тук, след като сега на ранно пенсиониране имат право само около 300 000 работници, а пенсиите им осигуряват едва около 40% от дохода, които са имали?!
Законодателят отне правото на ранно пенсиониране на около 1 000 000 българи, в името на реформата и стабилизацията на пенсионната система.
Къде, господа, съзряхте в ежеседмичното си тридневно присъствие в сградите на Народното ни събрание, такъв изключителен принос към бъднините на България, който да ви осигури пожизнена издръжка за сметка на всички останали редови българи, които не са съзирали имената си в партийните избирателни листи, питат още от КНСБ. dir.bg
 


Сходни връзки

Депутатите с пенсия от 1400 лв. на 55? | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Депутатите с пенсия от 1400 лв. на 55?
Автор: Anonymous да 2008-11-30 @ 22:29 EET
1400 ciriq da im izlqzat

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди