изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:02 EEST
Социалдемократите в Румъния са начело в парламентарните избори, следват демократлибералите и либералите    
По светаБукурещ. Социалдемократическата партия в Румъния е начело в изборите за горната камара на парламента – Сената, с 35,9% от гласовете, предаде агенция Медиафакс. Това показват прогнозните резултати на социологическия Институт ИНСОМАР, огласени след затварянето на избирателните секции в 21 ч днес.

На второ място е пропрезидентската Демократичнолибералната партия с 31,1%, следвана от Националнолибералната партия на премиера Калин Попеску-Търичану с 25,9%.
За Камарата на депутатите по данни на ИНСОМАР съюзът Социалдемократическа партия – Консервативна партия е получил 36,2% от гласовете. На второ място се нарежда Демократичнолибералната партия с 30,3% и Националнолибералната партия с 20,4%.

Агенция "Фокус"

Мирча Джоана: Социалдемократите трябва да оглавят бъдещото правителство на Румъния
30 ноември 2008 | 21:45 | Агенция "Фокус"
Букурещ. Лидерът на Социалдемократическата партия Мирча Джоана каза след обявяването на прогнозните резултати след днешните парламентарни избори, че социалдемократите трябва да оглавят новото правителство на страната, предаде агенция Медиафакс. Социалдемократическата партия е силна партия, която заслужаваше да спечели изборите, посочи Джоана. По думите му социалдемократите са спечелили справедливо изборната надпревара.
Прогнозните резултати на социологическата агенция ССSB показват, че партията на Джоана и Консервативната партия са начело в предпочитанията на гласоподавателите с 36% за членове на Сената и 36,5% - за членове на Камарата на депутатите. Данните на института ИНСОМАР са 35,9% за Социалдемократическата партия за Сената, следвана от Демократичнолибералната партия с 31,1% и Националнолибералната партия с 19,1%.

Румънците днес избират парламент за първи път по мажоритарна система

 


Сходни връзки

Социалдемократите в Румъния са начело в парламентарните избори, следват демократлибералите и либералите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди