изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:46 EEST
През изминалите две денонощия на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани пет престъпления и прои    
Ред и сигурностНа 28 ноември 2008 година в гр.Добрич, при специализирана полицейска операция, организирана от служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РУ на МВР – гр.Добрич, са установени и задържани две лица от гр. Добрич, с инициали В.Л./25г./ и И.М./35г./.

 

Задържаните лица са заподозрени в притежаването на наркотично вещество. При последвалите обиски, в избено помещение, намиращо се в района на ЖК”Балик” в гр.Добрич, служителите на полицията са открили и иззели около девет килограма тревна маса, която на полевия тест реагира на канабис.

Активната работа на полицията по изясняването на случая продължава. Двете заподозрени лица са задържани за срок от 24 часа в Първо РУ на МВР – гр.Добрич.

Образувано е досъдебно производство.

 

На 28 ноември 2008 година, в РУ на МВР – гр.Каварна е получено съобщение от фирма за това, че от  складово помещение, намиращо се в района на гр.Каварна, неизвестно лице е извършило кражба на около 80 водомера.

По случая работят служители на РУ на МВР – Каварна. Провеждат оперативно – издирвателни меропиятия за установяването и задържането на извършителя на престъпното деяние.   

 

Девет пътно - транспортни произшествия с един загинал гражданин  са регистрирани през  денонощие на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/4/ и на територията на общините Генерал Тошево/2/, Балчик/1/ и Добричка/1/.

 

За времето от 11.30 часа на 29 ноември 2008 година до 23.45 часа на 30 ноември 2008 година, от полицейски автопатрули на Първо и Второ РУ на МВР – Добрич, са установени седем водачи  с инициали  Р.С./39г./ от гр.Добрич; И.П./47г./ от с. Крушари общ.Крушари; С.С./46г./ от гр.Добрич; М.Ж./36г./ от гр.Добрич; Р.Д./41г./ от с.Ваклино, общ.Шабла; Д.Е/28г./ от гр.Добрич и А.Я./29г/ от с. Крушари, които са управлявали леки автомобили, след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства, с които са изпробвани  водачите, са отчели следните стойности в издишвания от тях въздух: 1.37 промила/Р.С./; 1.29 промила/И.П./; 2.41 промила /С.С./; 2.94 промила /М.Ж./; 2.17 промила/Р.Д./; 1.80 промила /Д.Е./ и 1.35 промила /А.Я/

Преди установяването на употребата на алкохол водачите Р.С. и  А.Я. са участвали в пътно – транспортно произшествие с материални щети./ Р.С. се удря в друг автомобил, а А.Я. излиза извън платното за движение  и се преобръща/. Водачите управлявали със стойности над 1.8 промила алкохол са задържани в РУ на МВР – Добрич. По надлежния ред на седемте лица са взети кръвни проби

ОД на МВР – гр.Добрич, за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторни превозни средства, след употреба на алкохол, води не само до сериозни административни и наказателни санкции, но често пъти завършва и с фатални последици не само за водачите употребили алкохол, но и за други напълно невинни участници в движението. 

 

През изминалите две денонощия звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич, са участвали в гасенето на три  пожара и една аварийно – спасителна дейност.

На 29 ноември 2008 година, около 15.40 часа, в “Пожарна безопасност и спасяване” – гр.Добрич е получен сигнал за възникнал пожар в лек автомобил “Фолксваген Пасат” в района на ЖК”Изгрев” в гр.Добрич.

Пожарът е потушен от дежурен екип на Първа РС”ПБС” – гр.Добрич. В резултат на пожара са нанесени материални щети в предната част на моторното – превозно средство.

Пожарът е предизвикан от възникнала техническа неизправност в автомобила / пробив в бензинопровода/.

 

На 30 ноември 2008 година, около 07.35 часа, в РС”ПБС” – Албена е получено съобщение за  пожар в частен дом в с.Кранево, общ.Балчик.

Пожарът е потушен от дежурен екип на РС”ПБС” – Албена. При пожара е унищожено част от обзавеждането на дома. Спасена е къщата.

Пожарът е предизвикан от неправилно ползване на отоплителен уред.                                          

 

 

 

01 декември 2008г.                                                          ОД на МВР - Добрич

 


Сходни връзки

През изминалите две денонощия на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани пет престъпления и прои | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди