изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:34 EEST
БРАКОНИЕРИ НА ЛОВ ЗА НИКУЛДЕН. ДРАСТИЧНИ МЕРКИ ЗА НАРУШИТЕЛИ КРАЙ ШАБЛЕНСКОТО ЕЗЕРО    
Новини От днес са предприети драстични мерки за заловени бракониери край Шабленското езеро, научи НДТ от свои източници. Това се налага заради наближаващия празник Никулден и от нашествието на бракониери за незаконен улов на риба. "По принцип бракониерите никога не ни оставят на мира, но опитът от предни години показва, че точно преди Никулден броят им се увеличава три пъти. Тъй като сега имат голям пазар, те няма да спят и денонощно ще се дебнем", коментира източник от резиденцията край Шабла. Според него, бракониерите са непредсказуеми.

            Влизат в езерото с безшумни гумени лодки, които носят в багажниците си, хвърлят мрежите и след обстойно разузнаване дали теренът е чист, вадят рибата и изчезват с колите си. Ако се натъкнат на проверяващи, отнасят глоба. Ако не, прибират солидна печалба в джобовете си. "Не знам в какви школи учат, но разполагат с повече информация от нас", допълни източникът ни.

            Членовете на бандата бракониери действат абсолютно професионално. Разполагат с мобилни телефони и бързи автомобили. Всяка група се състои от петима души: един на пост за наблюдение откъм резиденцията, един зад волана, а останалите действат с мрежите. При първата светлина от сградата, наблюдателят подава тревожен сигнал и бандата изчезва. В зависимост от разстоянието, бракониерите преценяват дали имат време да натоварят плячката в багажника, или я хвърлят на брега. В момента Шабленското езеро бъка от шаран, сом и щука. Уловът се продава на черно в търговските рибни обекти из цялата Добричка област, където стоката се продава само на свои хора, умеещи да пазят тайна.

            Предвид наближаващия Никулден и очакваното масирано нападение на бракониери, вчера са взети драстични мерки за засилване на охраната и наблюдението на Шабленското езеро, научи вестникът от свои източници. Нощувката в правителствената резиденция край Шабла се оказва по-евтина от тризвезден хотел, установи репортерска проверка. Цената на цяла стая за една нощ е 70 лева, през лятото стига до 90 лева. Нощувката в единична стая на тризвезден хотел в Добрич е 68 лева със закуска.

Засега няма никакви мераклии да посрещнат Коледните и Новогодишни празници в бившата обител на Тодор Живков. Капацитетът на резиденцията през зимата е 12 души. През минали години в почивния дом на Министерски съвет край Шабла е имало Новогодишни фирмени банкети. Луксозните ВИП-бунгала на брега на морето се отварят само през лятото, когато се назначава допълнително персонал. НДТ 

 


Сходни връзки

БРАКОНИЕРИ НА ЛОВ ЗА НИКУЛДЕН. ДРАСТИЧНИ МЕРКИ ЗА НАРУШИТЕЛИ КРАЙ ШАБЛЕНСКОТО ЕЗЕРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди