изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:16 EEST
ИНВЕСТИЦИЯ В КАВАРНЕНСКО С НАГРАДА ЗА 2008 Г.    
ИкономикаСнощи Агенцията за инвестиции връчи наградите си  "Инвеститор на годината 2008".

Както съобщи софийското Дарик радио, номинирани тази година за престижното отличие са "Калиакра уинд пауър", "Девня цимент", "Винербергер", "Луфтханза техник София", "Хюлет-Пакард", СОБАЛ "Д-р Тасков".
Единият от призьорите е на територията на община Каварна - ветроенергийният парк "Калиакра уинд пауър", който е разположен в землището на Българево. Официално паркът бе открит в края на юли тази година, като на него присъстваха както японският посланик у нас Цунехару Такеда, така и представители на големия гигант от страната на Изгряващото слънце "Мицубиши Хеви индъстриз", които са основните инвеститори в обекта, кметът на общината Цонко Цонев. Паркът разполага с 35 ветрогенератора с обща мощност 35 мегавата, свързани към високоволтовата преносна мрежа на НЕК. Той е и първият реализиран парк у нас, който има и уникална радарна система, която изключва автоматично работата на генераторите, за да се запазят птиците по време на тяхната миграция.
 


Сходни връзки

ИНВЕСТИЦИЯ В КАВАРНЕНСКО С НАГРАДА ЗА 2008 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди