изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:59 EEST
4-МЕСЕЧНИЯТ ДИМИТЪР И 91-ГОДИШНАТА БАБА ГИНА ПОСРЕЩАТ НИКУЛДЕН В СВЕТИ НИКОЛА    
ПразнициЖителите на Каварненското село Свети Никола вече се стягат за празника на селото си. И тази година обаче светиниколчани ще се съберат в залата на кметството, вместо в църква, защото селото все още е без храм, каза кметът му Иван Стоянов.

"Миналата година започнахме градежа, след като общината Каварна ни отпусна 20 хил. лв. и събрахме и една сума от доброволни дарения. Това обаче не ни стигна и тази година дори сме кандидатствали с проект по "Красива България", който е на стойност около 120 хил. лв., за да можем да сложим покрив на църквата си, както и да я измажем отвън и отвътре" - разкри още Стоянов. Освен без църква за поредна година, тази година 110-те жители на селото може да посрещнат празника си и без свещеник, разкри още той, тъй като станало ясно, че попът няма да го има, каза още кметът.
В момента най-възрастният жител на селото е 91-годишната баба Гина Стоянова, а най-младият жител на Свети Никола е 4-месечният син на кмета Димитър. Хората от каварненското село се молят да даде време, за да уловят риба за задължителния рибен курбан за празника си. "Дори и да не се успокои морето, курбанът задължително ще е с два вида риба" - каза още Стоянов.
 


Сходни връзки

4-МЕСЕЧНИЯТ ДИМИТЪР И 91-ГОДИШНАТА БАБА ГИНА ПОСРЕЩАТ НИКУЛДЕН В СВЕТИ НИКОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди